Ouders en kinderen genieten van de voorstelling over Nijntje.
Ouders en kinderen genieten van de voorstelling over Nijntje. Schouwburg Amstelveen

Openingsfestival Schouwburg Amstelveen in Openluchttheater Elsrijk druk bezocht

7 september 2020 om 13:18 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het openingsfestival van Schouwburg Amstelveen in Openluchttheater Elsrijk afgelopen week was een groot succes. In een prachtige setting in het groen, met zon en regen, bezoekers uit de wijk en van verder weg, traden artiesten op als Karin Bloemen, Jan Jaap van der Wal en Sjors van der Panne. Voor de allerjongsten waren er diverse peutervoorstellingen.

Veel voorstellingen waren uitverkocht; het publiek had duidelijk weer zin om naar het theater te gaan na de lange periode - sinds 12 maart - waarin de schouwburg gesloten was vanwege alle coronamaatregelen. Het Openingsfestival heeft mede plaats kunnen vinden dankzij een garantiesubsidie van de gemeente Amstelveen en de inzet van de vrijwilligers van Stadsdorp Elsrijk.

SEIZOEN SCHOUWBURG BEGONNEN Ook het reguliere seizoen van de schouwburg is weer begonnen. Vrijdagavond stonden Veldhuis & Kemper twee keer voor een uitverkochte Grote Zaal. Vanwege de 1,5-meter richtlijnen was er plek voor maximaal 180 bezoekers per voorstelling. Ook hier zijn de publieksreacties enthousiast. “Bezoekers gaven na afloop van de voorstelling aan het theater gemist te hebben en blij verrast te zijn met het prettige en veilige gevoel dat de schouwburg in het gebouw heeft weten te realiseren,” zegt Quirine Muntz Hoofd Marketing van de schouwburg. “Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van honderd procent verse luchttoevoer en de 1,5-meter afstand is zowel in de foyer als in de zalen goed realiseerbaar. Dankzij een subsidie van het Kickstart Cultuurfonds heeft de schouwburg onder andere tafeltjes in de zalen kunnen plaatsen waardoor het er, ondanks de lagere bezoekersaantallen, sfeervol uitziet. Om iedereen weer de kans te geven om naar het theater te gaan, worden veel voorstellingen twee keer op een dag gespeeld.”
De kaartverkoop voor de voorstellingen tot en met december 2020 is van start gegaan via www.schouwburgamstelveen.nl. Omdat er dit seizoen geen brochure is uitgekomen, is er een digitale brochure verschenen die te bekijken is via www.schouwburgamstelveen.nl/2021.

Het optreden van Ernst Jansz en zijn band was een succes. En dat ondanks de vele regen die er viel.
Afbeelding
Volle bak bij het optreden van Karin Bloemen
De kindervoorstelling 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft!' viel in de smaak.
De zonnige middag maakt de voorstelling helemaal tot een feest.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie