Wethouder Frank Berkhout: "We steunen jongeren om hun zelfvertrouwen te verbeteren en verantwoordelijkheid te nemen."
Wethouder Frank Berkhout: "We steunen jongeren om hun zelfvertrouwen te verbeteren en verantwoordelijkheid te nemen." René de Leeuw

Jongeren gezocht die aan zichzelf en hun buurt willen werken

4 september 2020 om 14:09 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen zoekt jongeren met energie en ideeën die aan zichzelf en hun buurt willen werken. Door het organiseren van een activiteit op het gebied van sport, kunst of cultuur kunnen ze iets voor hun wijk betekenen. Tegelijkertijd krijgen ze de kans om hun zelfvertrouwen en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen in  het ‘Young Leader programma’.

‘Young Leaders’ is een programma voor jongeren met een kwetsbare achtergrond. Het doel van de training is om het zelfvertrouwen van deze jongeren te vergroten en ze te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid nemen in hun buurt. Door deze training bouwen de jongeren nieuwe competenties op, leren ze te reflecteren op zichzelf en hun toekomst en worden ze gestimuleerd om hun eigen kwaliteiten in te zetten als positief rolmodel voor de andere buurtjeugd.

TOEKOMST “Meedoen, jezelf ontwikkelen, iets doen om je eigen buurt beter te maken en je buurtgenoten te verbinden. Al die onderdelen komen aan bod in het Young Leaders programma en dat spreekt mij enorm aan,” zegt wethouder Frank Berkhout (Jeugd, Onderwijs en Participatie). “Op deze manier steunen we onze jongeren om hun zelfvertrouwen te verbeteren en verantwoordelijkheid te nemen. Kwaliteiten waar ze nu en in hun toekomst baat bij hebben.”

Aan het meedoen aan het Young Leaders trainingsprogramma zijn geen kosten verbonden. Het programma bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel. Tijdens de trainingsbijeenkomsten ontwikkelen de jongeren hun talenten en vaardigheden en ontdekken waar ze goed in zijn. Aan bod komen: presenteren, omgaan met groepen, organiseren, debatteren en persoonlijke ontwikkeling. Ze krijgen coaching en professionele begeleiding. Na de trainingen gaan ze aan de slag met het organiseren van eigen activiteiten binnen Amstelveen. Voor zowel het opleidingsprogramma als het organiseren van de activiteit ontvangen de jongeren een certificaat. 

Opgeven kan tot uiterlijk 1 oktober via jongerenwerk@amstelveen.nl. Er is plek voor maximaal vijftien jongeren tussen de 13 en 17 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie