De gemeente wil VvE's stimuleren met zonnepanelen duurzaam energie op te wekken.
De gemeente wil VvE's stimuleren met zonnepanelen duurzaam energie op te wekken. Gemeente Amstelveen

Bijeenkomst voor VvE’s over energie besparen en duurzaamheid

2 september 2020 om 11:00 Wonen

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen houdt maandag 28 september van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst over zonne-energie voor bestuurders en beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Met deze sessie ondersteunt en stimuleert de gemeente VvE’s om duurzame energie op te wekken. 

Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid): “Veel VvE’s denken al na over maatregelen om het gebouw te verduurzamen met bijvoorbeeld gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen. Vaak is het moeilijk om te beslissen of zonnepanelen geschikt zijn voor het gebouw en op welke manier de VvE dit kan regelen. Deze avond kijken we specifiek naar de potentie van zonne-energie en is er ruimte om ervaringen te delen.”

BIJEENKOMST Sprekers van onder andere de gemeente en VvE-Belang vertellen over de mogelijkheden van zonne-energie, het belang van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Ook is er aandacht voor de financiële, juridische en organisatorische aspecten. 

Deze VvE-bijeenkomst zou voor de zomer plaatsvinden, maar is uitgesteld vanwege de corona-maatregelen. De gemeente hoopt dat de bijeenkomst in september door kan gaan, rekening houdend met de anderhalve-meter-maatregelen. 

AANMELDEN Dit is een gezamenlijke bijeenkomst voor VvE’s uit Amstelveen en Aalsmeer en zal plaatsvinden op een locatie in Amstelveen Zuid. Aanmelden is noodzakelijk in verband met de beschikbare ruimte en toezenden van informatie. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. De locatie wordt bekend gemaakt bij bevestiging van de bijeenkomst. VvE’s kunnen zich aanmelden per e-mail via vve-bijeenkomst@amstelveen.nl, onder vermelding van ‘Bijeenkomst VvE’s en Zon’; naam en adres van de VvE; aantal appartementen en bouwjaar; naam en e-mailadres van het bestuurslid dat komt.

Vanwege de coronamaatregelen is het de bedoeling dat er maximaal een bestuurslid per VvE komt. Indien er voldoende plek is, wordt kort van tevoren gemeld of er nog een tweede persoon kan komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie