Afbeelding
Participe

Nieuwe training Lichter Leven

2 september 2020 om 07:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Mensen voelen zich weleens ‘vast’ zitten. Na tegenslag, in een conflict met anderen of na ziekte kan dat gevoel blijven bestaan. De training Lichter Leven is voor (jong)volwassenen en ouderen die last hebben van somberheid en ‘nergens meer zin in hebben’. Maatschappelijk Werk Participe Amstelland en AmstelveenSport begint in het najaar met een nieuwe serie bijeenkomsten om te leren hiermee om te gaan.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur. In het eerste uur bespreken de maatschappelijk werkers het omgaan met somberheid en negatieve gevoelens. Via tips, het bespreken van de thema’s en door het doen van oefeningen leren de deelnemers omgaan met de situatie. Het laatste uur is een beweegactiviteit. Deze wordt verzorgd door beweegcoaches van AmstelveenSport. Dit onderdeel bewegen vindt buiten plaats. Bewegen is goed voor de fysieke gezondheid, maar ook heel goed voor de mentale gezondheid. Tijdens het beweeggedeelte worden er oefeningen gedaan die helpen om beter te ontspannen, beter te concentreren en waardoor je goed in je vel komt te zitten. Het zijn rustige oefeningen en elke oefening wordt naar niveau aangepast. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen helpt om je beter te voelen. 

De eerste van de zes wekelijkse bijeenkomsten is op donderdag 22 oktober en de laatste bijeenkomst is op 26 november. Na deze 6 weken, is er een vervolg op het beweeggedeelte door AmstelveenSport mogelijk. Dit zal dan ook op de donderdagochtend zijn en gaat in overleg met de beweegcoach.

AANMELDEN Aanmelden voor de training is verplicht. Meer informatie of aanmelden kan via: Maatschappelijk Werk, 020-5430440 of team.amstelveen@participe.nu. Deelname aan de training is kosteloos. Voorafgaand aan de training wordt een kennismakingsbijeenkomst gehouden. Deze vindt plaats op donderdag 15 oktober. Zowel de training als de kennismakingsbijeenkomst zijn op donderdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en vinden plaats bij Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie