Afbeelding
Cocktail maken

Zo maak je zelf een Cosmopolitan cocktail

31 augustus 2020 om 14:07 Partnercontent

Inmiddels is het in principe wel mogelijk om weer naar een horecagelegenheid te gaan, wat de afgelopen periode natuurlijk niet kon. Desondanks kies je er mogelijk voor om alsnog veel thuis te blijven en dus niet een kroeg of restaurant op te zoeken. Om dan alsnog te kunnen genieten van een heerlijke Cosmopolitan cocktail kun je gebruik maken van dit artikel. Zo drink je ook gewoon in je eigen woning je favoriete drankje. 

Ingrediënten

Voordat je kunt beginnen met het creëren van de drankjes moet je eerst de benodigde ingrediënten voor een Cosmopolitan cocktail aanschaffen. Hoeveel je precies nodig hebt hangt af van voor hoeveel personen je de drank maakt. In dit artikel wordt uitgegaan van 4 personen. Dan heb je 100 milliliter wodka en 60 milliliter Triple sec sinaasappellikeur nodig. Dit is al het alcohol dat in de cocktail zal komen. Vervolgens heb je ook nog 120 milliliter cranberrysap nodig. Het is tevens verstandig om vier verse cranberry’s en twee limoenen aan te schaffen.

Benodigdheden

Naast de ingrediënten heb je uiteraard ook benodigdheden nodig om een Cosmopolitan cocktail te kunnen maken vanuit huis. Eén van de cocktail benodigdheden die je moet gebruiken is een vorm waarin je ijsblokjes kunt maken. Deze vul je met water en zet je vervolgens in de vriezer, waardoor je ijsblokjes creëert die je in de drankjes moet stoppen. Daarnaast heb je uiteraard ook vier cocktailglazen nodig, want hier komt de Cosmopolitan het best in naar voren. Een paar tapasprikkers moet je tevens gebruiken, om van een cocktailshaker nog maar niet te spreken.

Stappenplan

Nu je alle ingrediënten en benodigdheden in huis hebt kun je beginnen met het creëren van de Cosmopolitan cocktails. Eerst moet je het sap uit de limoenen persen, maar gooi de limoenen daarna nog niet weg. Hier moet je namelijk vier schijfjes van snijden. De cocktailshaker vul je met het limoensap, maar ook met de wodka, cranberrysap en sinaasappellikeur. De vier ijsblokjes moet je er tevens bij gooien. Schud vervolgens goed voordat je het in de cocktailglazen schenkt. Gebruik de schijfjes limoen en de cranberries als garnering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie