Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) tijdens een eerder interview op het Werkplein AA.
Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) tijdens een eerder interview op het Werkplein AA. Gemeente Amstelveen

Werkplein AA komt met actieplan wegens oplopende werkloosheid

27 augustus 2020 om 12:18 Overig

AMSTELVEEN Werkplein AA (Amstelveen, Aalsmeer) heeft op verzoek van wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) een actieplan opgesteld voor werkzoekende inwoners die het door de coronamaatregelen moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Door de coronacrisis loopt ook in Amstelveen de werkloosheid flink op en ook voor het aantal bijstandsaanvragen nam toe. Verder doen veel zelfstandige ondernemers doen een beroep op de Tozo (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers).

“De impact op de arbeidsmarkt is enorm en de ontwikkelingen gaan snel,” stelt wethouder Van Ballegooijen. “Dat vraagt om een lokale aanpak. Vandaar dit actieplan en deze vertaling van algemene, landelijke tendensen naar zo concreet mogelijk vertalingen in de lokale situatie. Op korte termijn willen we de kansen benutten en de mobiliteit van werk naar werk bevorderen om langdurige uitval, ontslag en uitkeringsafhankelijkheid zoveel mogelijk te voorkomen.”

ONDERSTEUNING Cliënten van het Werkplein worden volgens de wethouder zoveel mogelijk ondersteund naar tijdelijk werk in kansrijke sectoren. “Kwetsbare doelgroepen bieden we een ondersteuning gericht op het beperken van de impact van de coronacrisis op de mentale weerbaarheid, arbeidsfit houden en het beter gekwalificeerd raken. Op lange termijn is de aanpak gericht naar een (door coronacrisis versnelde) transformatie naar meer lokale en duurzame werkgelegenheid.” 

BIJSTANDSAANVRAGEN De gemeente werkt volgens de wethouder met man en macht om de extra binnengekomen bijstandsaanvragen zo snel mogelijk te verwerken. “We staan klaar om na de crisis en zover dat kan tijdens de crisis de inwoners weer aan het werk te helpen. Inwoners worden zo snel mogelijk geholpen. Als er genoeg informatie is werkt de gemeente ook met voorschotten,” aldus Van Ballegooijen.

Wie bijstand wil aanvragen moet een e-mail met naam, adres, telefoonnummer en Burgerservicenummer (BSN) sturen naar klantmanager@amstelveen.nl. De gemeente registreert deze melding en neemt telefonisch contact voor een korte intake waarin informatie wordt gegeven over de vervolgprocedure. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie