Afbeelding
Pixabay

GroenLinks en BBA: ‘Geen bezwaar maken tegen voornemen licentieverlening RTV Amstelveen’

27 augustus 2020 om 09:50 Overig

AMSTELVEEN GroenLinks en Burgerbelangen Amstelveen (BBA) vinden dat de gemeenteraad geen zienswijze (bezwaarschrift) moet indienden tegen het voornemen van het Commissariaat voor de Media om de uitzendlicentie voor RTV Amstelveen te verlengen. Beide oppositiepartijen feliciteren RTVA met dit voorgenomen besluit. 

In de laatste raadsvergadering voor het reces stemden alleen deze twee partijen tegen het besluit een negatief advies aan het Commissariaat voor de Media te geven over RTV Amstelveen. De gemeenteraad moest op basis van vier criteria advies uitbrengen aan het commissariaat. Dat besluit vervolgens of de uitzendlicentie toegewezen wordt. “RTVA voldoet wel degelijk aan de criteria om de licentie voor publieke media-instelling in Amstelveen te krijgen,” stelt Ewa Petiet (BBA). “In het collegevoorstel staat ook dat RTVA voldoet aan deze criteria. Andere zaken zijn dan niet van belang,” voegt Ilika Polderman (GroenLinks) toe. Het commissariaat kwam ook tot deze conclusie en dat is de reden dat het de licentie wel wil verstrekken, ondanks het negatieve advies. 

De uitzendlicentie is nodig om programma’s op de televisie te kunnen uitzenden. Maar één partij per gemeente kan deze licentie krijgen. Alleen RTVA had een aanvraag hiervoor gedaan.  

De gemeenteraad heeft drie weken om een zienswijze in te dienen. Dat is wat GroenLinks en BBA betreft niet verstandig. Ewa Petiet: “De zaken zijn helder, RTVA voldoet aan de criteria en het commissariaat vertrekt de licentie. Een zienswijze indienen zal de onderlinge relatie alleen maar verslechteren.“ 

“De energie kan beter gestoken worden in het opzetten van een sterke lokale omroep,” zegt Ilika Polderman. Beide partijen willen dat het plan voor RTVA nu verder wordt uitgewerkt. Dat moeten volgens BBA en GroenLInks gebeuren met bijbehorende financiële steun van de gemeente, zodat Amstelveen een kwalitatief goede publieke omroep heeft. 

Ilika Polderman (Groen Links)
Ewa Petiet (BBA)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie