Afbeelding
Foto door form PxHere

Sportscholen in Amsterdam net zo druk als voor corona

24 augustus 2020 om 13:38 Partnercontent

Na wekenlang in een intelligente lockdown te hebben gezeten, merkte heel Nederland dat we langzamerhand sterk de behoefte naar sociaal contact hadden. We misten het om spontaan de deur uit te gaan en in een nieuwe omgeving te zijn. We misten de beweging. We misten de sportschool amsterdam. De plek waar je even van de dagelijkse sleur ontkwam. Toch zou je verwachten dat veel mensen een ander alternatief dan de sportschool hebben gevonden, waardoor het rustiger zou zijn. Het is best opmerkelijk dat het net zo druk is in de sportschool als voor corona. Waar heeft dat mee te maken?

Geen enkele sport mocht meer

Naast de sportscholen die dicht werden gegooid, kwamen ook tal van andere sporten stil te liggen: voetbal, zwemmen, atletiek, hockey, korfbal en ga zo nog maar even door. Bij veel van deze sporten is het niet mogelijk om dit vanuit huis te beoefenen. Alleen een balletje trappen in de tuin is nou eenmaal niet zo gezellig en zeker niet effectief. Hierdoor ging een groot aantal mensen een ander alternatief zoeken wat wel mogelijk is vanuit huis. Hierbij kwamen vaak oefeningen kijken die ook in de sportschool te beoefenen zijn. Toen de sportscholen eindelijk weer open mochten, was deze groep dan ook benieuwd naar hoe dit er in de sportschool aan toe zou gaan.

Spieropbouw

Toch is het dan nog steeds opmerkelijk dat het dan nog steeds net zo druk is in de sportschool. Het is namelijk best wel veel om naast je huidige sport, zoals voetbal, zwemmen en hockey, ook nog eens fanatiek in de sportschool rond te lopen. Veel hebben hier toch een combinatie in gevonden. Ze hebben namelijk ontdekt dat het voor elke sport uiterst belangrijk is om sterke spieren te hebben. Dit zorgt voor betere prestaties, maar ook voor veel meer uithoudingsvermogen.

Sociaal contact

Langzamerhand mogen we gelukkig steeds meer en worden de maatregelen beetje bij beetje opgeheven. Toch is het hebben van spontaan, sociaal contact nog steeds erg lastig. Waar dit normaal op een feestje, tijdens het uitgaan, op een festival of concert gebeurd, is de sportschool nu zo goed als de enige optie waar dit kan. Een extra motivatie om weer even van de bank te gaan en de sportschool in te duiken. Naast dat je fitter terugkomt, voel je je ook een stuk blijer door het menselijk contact.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie