Afbeelding
(pixabay)

Gratis perenbomen op te halen in Amsterdam en Hoofddorp

21 augustus 2020 om 11:01 Natuur en milieu

REGIO 150.000 perenbomen zoeken een nieuw tehuis. Ze zijn door corona niet verkocht en dreigen verbrand te worden. Zonde, zo vindt stichting MeerBomenNu, een landelijke organisatie die zich inzet voor meer groen. “Bij verbranding gaat er CO2 de lucht in en als we de bomen planten nemen we CO2 op, krijgen we gratis fruit en is het leuk voor insecten, verkoeling en vergroening”, zo valt te lezen op de website van MeerBomenNu.

Landelijk worden er dus veel bomen gratis aangeboden. Ook bij ons in de buurt. In Hoofddorp en Amsterdam kunnen mensen gratis perenbomen komen ophalen op gezette tijden.

In Hoofddorp zijn de bomen op te halen bij het hek van Hoofdweg 565 het veld in, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. Hier worden ook perenbomen ingekuild door Stichting MEERGroen, helpen scheppen is hier ook heel welkom.

In Amsterdam op donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag bij de Fruittuinen van West. En op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur bij Anna’s Tuin en Ruigte bij het Science Park.

EDIT: De bomen in Hoofddorp zijn op! Kijk voor andere locaties op onderstaande link.

Het gaat om laagstam conference perenbomen, 1,5-2 meter hoog, zelfbestuivers. Hoe verzorg je deze boom, HIER staan verzorgingstips.

Op is op! Houd deze website in de gaten voor de laatste updates.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie