De enthousiaste zwemgroep is iedere zaterdagochtend in De Meerkamp te vinden.
De enthousiaste zwemgroep is iedere zaterdagochtend in De Meerkamp te vinden. Cormeta / pr

Cormeta zoekt zwembegeleiders

23 augustus 2020 om 10:00 Verenigingen

AMSTELVEEN Voor veel blinden en slechtzienden is het niet mogelijk om individueel buitenshuis actief te bewegen. Cormeta is een sportvereniging voor visueel gehandicapten (zie cormeta.nl) die dit met hulp van vrijwilligers wel mogelijk maakt. De vereniging organiseert onder andere dat zij onder begeleiding lekker kunnen zwemmen.

Dit brengt visueel gehandicapten naast sportplezier veel gezelligheid en de gelegenheid om ervaringen en handige tips uit te wisselen. De vereniging is op zoek naar vrijwilligers die hen daarbij terzijde kunnen staan.

De enthousiaste zwemgroep is iedere zaterdag, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie, van 8 tot 9 uur in zwembad De Meerkamp aan de Van der Hooplaan 239 in Amstelveen te vinden. De groep heeft dan het wedstrijdbad voor zich alleen. Bij dat zwemmen is toezicht verplicht. De toezichthouders moeten in geval van nood in het water kunnen springen om iemand te redden.

Door oproepen in deze krant heeft Cormeta in de afgelopen jaren al een aantal goede vrijwilligers gevonden. Doordat er in het zwembad steeds meer veiligheidseisen van kracht worden en er een vrijwilliger ernstig ziek is, is de vereniging opnieuw genoodzaakt vrijwilligers te zoeken. De belangrijkste eis is dat een vrijwilliger een EHBO-diploma heeft of bereid is dat (op kosten van de vereniging) te halen of te actualiseren. Daarna dient ook nog een korte cursus ‘Reddend zwemmen voor zwembaden” doorlopen te worden. Ook deze wordt uiteraard door Cormeta bekostigd. Het zou helemaal fijn zijn als er een nieuwe vrijwilliger gevonden wordt die ook bevoegd is om zwemles te geven.

Wie het graag eens wil proberen of wil komen kijken, mail dan naar de secretaris van de vereniging; Mirjam van Wijk: secretaris@cormeta.nl of bel 020 – 6475241.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie