Het oude gebouw van het HWC. De nieuwbouw moet eind dit jaar klaar zijn.
Het oude gebouw van het HWC. De nieuwbouw moet eind dit jaar klaar zijn. Archief BDU

Uitstel schoolactiviteiten op HWC wegens onderzoek ventilatie

17 augustus 2020 om 15:14 Overig

AMSTELVEEN Het Hermann Wesselink College (HWC) heeft alle activiteiten voor leerlingen die voor dinsdag op het programma stonden zeker een dag uitgesteld. De uitkomsten van de onderzoeksresultaten over de luchttoevoer in de lokalen zijn volgens rector Bert Kozijn op dit moment niet bevredigend. De middelbare school heeft hier onderzoek naar laten in verband met de mogelijke rol die ventilatie eventueel bij de verspreiding van coronavirus zou kunnen spelen. De school is daarom in overleg getreden met de GGD en heeft om advies over te nemen stappen gevraagd. 

Rector Bert Kozijn meldt dat op de website van de school. ‘Hoewel we geen zekerheid hebben over de rol van de ventilatie bij de verspreiding van het coronavirus, hebben we deze week een onderzoek laten uitvoeren naar de luchttoevoer in de lokalen. Het risico op overdracht van het virus zou kunnen worden verkleind, inden in de lokalen ramen en deuren geregeld worden geopend. Maar zoals waarschijnlijk bekend is, kunnen in het hoofdgedeelte van de oudbouw de ramen niet worden geopend,’ meldt hij.

NIET BEVREDIGEND De onderzoeksresultaten over de luchttoevoer in de lokalen zijn volgens hem op dit moment niet bevredigend. ‘Daarom zijn we in overleg getreden met de GGD om ons te adviseren over te nemen stappen, van het verbeteren van de luchttoevoer in de lokalen tot en met maatwerkaanpassingen zoals het beperkt wisselen van leerlingen in lokalen, het mogelijk dragen van mondkapjes, en het deels aanbieden van afstandsonderwijs.’ In afwachting van het advies van de GGD heeft de schoolleiding in nauw overleg met het bestuur van de school besloten alle fysieke activiteiten van leerlingen op school op te schorten. Dit betekent dat de geplande activiteiten voor leerlingen op de dinsdag in ieder geval worden uitgesteld tot woensdag en mogelijk nog tot later.

VEILIG De rector stelt dat de school zich onderwijs wil bieden onder zo veilig mogelijke omstandigheden. Daarbij worden de regels die vanuit de overheid zijn geformuleerd voor het voortgezet onderwijs in acht genomen. dat betekent dat leerlingen geen 1,5-meter afstand tot elkaar, maar wel tot medewerkers moeten houden. Ook medewerkers moeten onderling 1,5-meter afstand houden tot elkaar. Deze regels waren ook voor de zomervakantie al van kracht, maar er zijn nu ook richtlijnen bijgekomen op gebied van ventilatie op scholen. 

De rector vraagt alle betrokkenen om begrip voor de huidige onzekerheid en hoopt snel duidelijkheid te kunnen geven over de daadwerkelijke start van het onderwijs.

Nieuw gebouw HWC is in aanbouw.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie