Afbeelding
Ulleo (pixabay)

De hoogste zonnebloem van Amstelveen?

14 augustus 2020 om 11:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De inzending van de 10-jarige Willem Smaal, die deze week in onze krant verscheen heeft een heuse ‘zonnebloemwedstrijd’ uitgelokt. De redactie kreeg diverse foto’s van mensen met nog hogere zonnebloemen. Hieronder een aantal inzendingen. 

RUIM 3 METER De natuur blijft gelukkig ook jonge mensen bezig houden. De 10-jarige Willem Smaal begon met een pitje. “Net als ieder voorjaar hebben we in april weer een zonnebloempit gezaaid”, schrijft hij ons. “Met deze warme zomer hebben we ons record gebroken: ruim 3 meter hoog! Misschien wel de hoogste zonnebloem van Amstelveen... ????”.

Is de zonnebloem van Willem Smaal de grootste?

3,05 METER “Mijn moeder zag in de krant de foto van de zonnebloem staan. Ik kweek ook elk jaar zelf zonnebloemen. Dit jaar is de hoogste 3.05 meter geworden”, aldus  Bram Haselaar, 10 jaar.

Bram Haselaar poseert bij zijn hoogste zonnebloem.

3,50 METER Safi Kasi stuurde ons een foto van een wel heel grote zonnebloem. “Wij hebben voor het eerst zonnebloempitten in onze tuin gezaaid en het resultaat is voor ons erg verrassend. Wij hebben een zonnebloem van maar liefst 3,50 meter hoog. Hebben wij de hoogste van Amstelveen???”

De zonnebloemen van Safi Kasi.

INSTUREN Wie ook een heel hoge zonnebloem heeft gekweekt of iets anders opvallends in de tuin heeft staan, kan altijd een mailtje sturen (met foto) naar amstelveensnieuwsblad@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie