Tesla Model X op Camping
Tesla Model X op Camping Elektrische Autovakanties

Coronavirus heeft voor twee derde van elektrische autorijders (71%) geen invloed op vakantieplannen deze zomer

7 augustus 2020 om 10:15 Corona Deel je nieuws

Op vakantie gaan met de elektrische auto vergt voor 54% van de elektrische autorijders net zoveel voorbereiding als op vakantie gaan met een brandstofauto. De zomervakantie van 2020 is een vakantieperiode als nooit tevoren vanwege het coronavirus, toch geeft twee derde (71%) aan dat het coronavirus geen invloed heeft op de keuze om met de elektrische auto op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Elektrische Autovakanties onder bijna 500 respondenten. 

Nu er meer en meer elektrische auto’s in Nederland zijn en autovakanties onverminderd populair zijn door het coronavirus, geeft het onderzoek “Op vakantie met de elektrische auto” interessante inzichten in de vakantieplannen, vakantiebestemmingen en vakantievoorbereidingen van elektrische autorijders. 

Één op de drie (36,5%) vakantiegangers heeft slechts 1 laadpas

Om de elektrische auto op te kunnen laden bij een laadpaal is een laadpas of laadsleutel noodzakelijk. Niet iedere laadpas geeft toegang tot de netwerken van laadpalen en snelladers. Bij navraag onder de respondenten blijkt dat één op de drie slechts 1 laadpas heeft. 

Met slechts 1 laadpas op zak op vakantie gaan kan ervoor zorgen dat de elektrische autorijder onderweg voor verrassingen komt te staan. Vooral wanneer 96% van de respondenten aangeeft onderweg naar de vakantie te kiezen voor een snellader in plaats van een normale laadpaal.    

Camping is de favoriete accommodatie (27%) deze zomervakantie voor elektrische autorijders

Uit het onderzoek komt Frankrijk als populairste vakantiebestemming naar voren voor de zomervakantie in 2020. Opvallend is verder dat een camping (27%) voor elektrische autobezitters de meest populaire accommodatie is op de vakantiebestemming. Op plek twee en drie staan respectievelijk een hotel (22%) en een appartement (20%). Geen aanwezigheid van een laadpaal bij de accommodatie op vakantie is voor 44% van de respondenten een reden om verder te zoeken.  

Tussen 22 juni en 5 augustus is door Elektrische Autovakanties onderzoek gedaan met meer dan 450 respondenten. Het onderzoek is onafhankelijk en de uitkomst is uitsluitend bepaald door de antwoorden van bezoekers van de website. Het onderzoek is in samenwerking gedaan met DagelijksAuto.nl en andere partners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie