Afbeelding
Uriël Ensemble

Garantiesubsidie maakt klassiek concert in openluchttheater Elsrijk mogelijk

31 juli 2020 om 16:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Amstelveense college van B en W heeft 3.500 euro garantiesubsidie toegekend aan stichting Kamermuziek aan de Amstel. Daarmee wordt de stichting in staat gesteld om op zondag 16 augustus een klassiek openluchtconcert met professionele musici in theater Elsrijk te houden. Musici van het Uriël Ensemble en acteur Remco Melles verzorgen een programma waarin klassieke muziek en vertellen afgewisseld worden. Het zomerprogramma duurt een uur en wordt drie maal uitgevoerd.

Kamermuziek de Amstel is gevestigd in Amstelveen en organiseert sinds 16 jaar klassieke concertseries met het Uriël Ensemble voor muziekliefhebbers uit de gemeente en omgeving. Vanwege de coronamaatregelen konden de eerder dit jaar geplande reguliere concerten van stichting Kamermuziek aan de Amstel geen doorgang vinden. Dat leverde naar schatting een verlies op van 5.300 euro. 

Om de inwoners van de gemeente Amstelveen weer gelegenheid te bieden om een muziekuitvoering bij te wonen, wil stichting Kamermuziek aan de Amstel op 16 augustus een professioneel klassiek openluchtconcert in theater Elsrijk houden. Er is onder meer voor deze locatie gekozen omdat dit theater deze zomer geen programmering heeft. Zonder de garantiesubsidie zou het concert geen doorgang kunnen vinden. De totale programmakosten van 7.110 euro, waarvan de grootste kostenpost de honoraria, worden voor de helft gedekt uit ticketverkoop (12,50 euro per ticket) en sponsorgelden. 

Het aantal stoelen dat neergezet kan worden indachtig de 1,5 meter afstand, is circa 60 à 70. Er worden drie voorstellingen met hetzelfde programma gepland om zoveel mogelijk muziekliefhebbers te kunnen bereiken. Op het programma van het concert staat toegankelijk muziek van onder meer Chopin, Brahms en Bach en er worden sprookjes van Godfried Bomans verteld. Bij slecht weer moet worden uitgeweken naar een ander moment of een andere locatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie