Afbeelding
Archief

Lichte stijging aantal besmettingen corona in Amstelveen

29 juli 2020 om 13:15 Corona

AMSTELVEEN Afgelopen week zijn er landelijk 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 342 meer dan het aantal meldingen van vorige week, 795 meer dan van die week daarvoor en 897 meer dan van die week daarvoor. Er zijn in de afgelopen week 23 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 4 meer dan vorige week.

Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 2 meer dan in de week er voor. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM die dinsdag gepubliceerd zijn. Sinds enkele weken geeft het RIVM nog maar een keer per week een update. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

In totaal zijn er tot gisteren in Nederland 53.374 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Van alle gemelde patiënten is de helft 57 jaar of ouder. Tot nu toe zijn 11.919 van de gemelde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 6.145 mensen overleden. De helft van de opgenomen patiënten is 69 jaar of ouder, van de overleden patiënten was de helft 83 jaar of ouder.


De cijfers van het RIVM laten zien dat er de laatste twee weken in Amstelveen maar een beperkt aantal mensen positief getest is op het coronavirus. In Amstelveen waren dat er zes. Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn er 336 geregistreerde besmettingen in Amstelveen geteld. Het aantal patiënten dat opgenomen werd in het ziekenhuis staat op 58. Er zijn 35 inwoners overleden aan het virus. Zo meldt het RIVM.
In Amstelveen zijn er de laatste twee weken geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.
Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden. Tussen 20 juli en 26 juli hebben 111.764 personen zich laten testen bij de testlocaties van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdiensten. Dat zijn 22.878 meer testen dan de week daarvoor, toen 88.886 testen werden afgenomen. Het percentage mensen met een positieve test bleef gelijk op 1,0%.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie