Afbeelding
Pixabay

GGD Amsterdam Amstelland schaalt op naar 1.300 coronatests per dag

27 juli 2020 om 15:00 Corona

AMSTELVEEN Er kunnen sinds gisteren 1.300 mensen per dag getest worden op corona bij de teststraat van GGD Amsterdam Amstelland in de RAI, zo meldt AT5. Dat zijn er nog eens 100 meer dan afgelopen vrijdag. 

Volgens de GGD is het nog steeds extreem druk op de locatie bij de RAI. Vrijdag werd  al opgeschaald naar 1.200 tests per dag. Dat zijn er nu dus 1.300. Er wordt rekening gehouden met een verdere groei naar 1.500 per dag in de zomerperiode. "Vorige week nog hadden we nog maar 700 mensen die per dag getest werden. Nadat we campagne hadden gevoerd zodat meer mensen met klachten zich zouden melden, steeg het aantal. We zijn daar natuurlijk blij mee", zegt woordvoerder Joke Janse van de GGD.
Mensen die zich nu willen laten testen kunnen daarom niet meer meteen terecht.

GGD-voorman Sjaak de Gouw zei deze week al in een interview dat hij verrast was door de plotselinge toename. "Dat er ineens zoveel meer getest wordt, verrast ons en is ook zorgelijk. Alle GGD’s zeggen nu: we krijgen meer testaanvragen en moeten meer bron- en contactonderzoeken uitvoeren. De mogelijkheid om elkaar te helpen verdwijnt als sneeuw voor de zon."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie