Afbeelding
Politie.nl

Aangehouden voor handel in drugs en rijden onder invloed

27 juli 2020 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN Een van de ANPR-camera’s (Automatic NumberPlate Recognition) van politie Amstelveen gaf donderdag bij een passerende auto een attentiesignaal af aan alle politiemensen in Amstelveen omdat het rijbewijs van de bestuurder mogelijk was ingevorderd. Een motoragent zag de auto rijden over de Beneluxbaan en gaf hem een stopteken. 

Ter controle werd aan de bestuurder zijn rij- en kentekenbewijs gevraagd. Hij wilde niet aan deze controle meewerken en vroeg constant waarom hij werd gecontroleerd. Nadat hem dit (meerdere malen) was uitgelegd, wilde de motoragent zijn identiteitsbewijs zien maar ook dat wilde de man niet tonen. Daarom werd hij aangehouden.
Tijdens de aanhouding probeerde de man spullen in zijn auto te verplaatsen en zijn raam dicht te doen. Dit kon worden voorkomen. Omdat de politieman alleen was en de bestuurder duidelijk niet meewerkte, kwam zelfs een hulpvaardige burger zijn hulp aanbieden.
Uiteindelijk kon de man worden geboeid en gefouilleerd. In een van zijn zakken zat een plastic zakje met daarin kleine zakjes met een witte en bruine inhoud. Hierop werd de man ook aangehouden voor handel in harddrugs. Voordat hij werd vervoerd naar het cellencomplex werd ook een speekseltest afgenomen. Deze reageerde ‘positief’ op de aanwezigheid van cocaïne in zijn lichaam. Gevolg was dat hij ook direct werd aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Het resultaat van een afgenomen bloedtest zal uitwijzen of hij echt onder invloed achter het stuur zat.
Na verhoor en verder onderzoek mocht de verdachte ’s avonds laat weer gaan. Het onderzoek naar hem loopt nog verder. De Officier van Justitie zal daarna een gepaste straf eisen.


De ANPR-camera scant kentekens van voorbijrijdende voertuigen en vergelijkt deze met een referentiebestand in een computersysteem. In dat bestand staan kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie