De herdenking is bij het Indië-monument in het Broersepark.
De herdenking is bij het Indië-monument in het Broersepark. Joop Touw

Indië Herdenking in Amstelveen gaat door op 14 augustus

26 juli 2020 om 09:46 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het is 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden vrijdag 14 augustus om 19.15 uur de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht, in een aangepaste vorm, maar met bezoekers.


De herdenking wordt geopend door Clemens Bouwens, de voorzitter van Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Gevolgd door toespraken van burgemeester Tjapko Poppens en luitenant-kolonel Edwin Saiboo, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders.
Dit jaar houdt Thea Meulders een toespraak over haar kamptijd op Sumatra.
Het Indische Onze Vader wordt gezongen door Merel van Geest.

AANMELDEN VERPLICHT De Indië Herdenking in Amstelveen mag dit jaar doorgaan met bezoekers. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan per mail: info@indieherdenkingamstelveen.nl of telefonisch: 020-6471212.

RIVM-RICHTLIJNEN Iedereen wordt vriendelijk verzocht de onderlinge afstand van 1,5 meter in acht te nemen en de geldende RIVM-richtlijnen ter plekke na te leven. De stoelen voor de bezoekers staan onderling op 1,5 meter afstand rond het monument en zijn niet te verplaatsen. Bij de entree zullen er enkele gezondheidsvragen worden gesteld, bij (lichte) gezondheidsklachten worden bezoekers verzocht om thuis te blijven en daar de gevallenen en slachtoffers te gedenken.

FAMILIEVERHALEN Om 75 jaar vrijheid te vieren, wil het bestuur familieverhalen van bezoekers aan de Indië Herdenking vastleggen in een boekje. Wie geïnteresseerd is om zijn of haar eigen verhaal te delen, kan de mensen van de organiserende Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië daarvoor aanspreken voor of na de herdenking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie