Werk van Roy Lichtenstein
Werk van Roy Lichtenstein Carol Winkel

Lezing Roy Lichtenstein in Museum JAN

23 juli 2020 om 11:49 Kunst

AMSTELVEEN Roy Lichtenstein (1923-1997) is een de bekendste kunstenaars in de Amerikaanse popart. Van afbeeldingen uit stripboeken, advertenties en beroemde moderne schilderijen maakte Lichtenstein sterke uitvergrotingen in heldere kleuren op doek en papier. 

Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend praat zaterdag 1 augustus kunstliefhebbers bij over het leven en werk van popart kunstenaar Roy Lichtenstein. De lezing over Roy Lichtenstein begint om 17.00 en duurt tot 18.00 uur. 

INLOOP In verband met de spreiding van het aantal personen is de inloop vanaf 16.30 uur. Deelnemers krijgen dan koffie of thee aangeboden en kunnen plaatsnemen op de gereserveerde plekken. Kosten: 5 euro per persoon. Dat is exclusief entreekaart voor het museum. 

AANMELDEN Stuur een mailtje naar rsvp@museumjan.nl om aan te melden. In verband met de 1,5 meter opstelling is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


KINDERWORKSHOP 'POP ART ZELFPORTRET Als je Pop Art zegt, dan zeg je Roy Lichtenstein. Zijn schilderijen met felle kleuren en honderden stippen zijn wereldberoemd. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen bij Museum JAN zelf stipje voor stipje kunst maken tijdens de kinderworkshop op zondag 9 augustus van 11.00 tot 12.30 uur.

Deelnemers kunnen voor de kinderworkshop een foto van zichzelf meenemen en bij Museum JAN een mooi zelfportret in popart stijl maken.
Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan via educatie@museumjan.nl onder vermelding van naam, leeftijd en mobiel telefoonnummer. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Voor de kinderen zijn aan de workshop geen kosten verbonden; begeleiders betalen de normale museumtoegang en kunnen ondertussen de tentoonstelling bekijken.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie