Afbeelding
Politie.nl

Nachtdienst politie in het weekend: drie bestuurders onder invloed

22 juli 2020 om 13:14 Overig

 AMSTELVEEN De politie controleerde dit weekend tijdens de nachtdiensten veelvuldig op alcohol- en/of drugsgebruik van bestuurders. Tussen de meldingen van de meldkamer door werden diverse bestuurders aan de kant gezet voor een uitgebreide controle.

Vrijdag 17 juli rond 4.30 uur negeerde een voertuig op de Laan van Langerhuize het rode verkeerslicht en reed de Groenelaan op. Na een stopteken werd de bestuurder gevorderd mee te werken aan een speekseltest. De speekseltest reageerde ‘positief’ op de aanwezigheid van THC. De 22-jarige bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een arts heeft daar bloed afgenomen. Met een rijverbod van 24 uur werd de bestuurder heen gezonden. De uitslag van het bloedonderzoek laat nog  3 tot 5 weken op zich wachten.


Zaterdag 18 juli rond 0.42 uur reed een snorfiets met drie mensen erop over Meander. Na een stopteken werd bij de bestuurder direct een alcohollucht geroken. Op het selectieapparaat blies hij een ‘F’ (fail) en werd gevorderd mee te werken aan een ademanalyse op het politiebureau. De uitslag daarvan was 615 ug/l. Hierop is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Het proces-verbaal zal worden verstuurd naar het CVOM.

Diezelfde zaterdag was de politie een voertuig op Onderuit aan het controleren toen hen  een snorfiets tegemoet kwam. Deze stopte  plotseling  maakte een scherpe bocht naar links en ging er vandoor. Agenten reden erachteraan en uiteindelijk stopte  de snorfiets. Ook bij deze bestuurder werd direct een alcohollucht geroken. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 375 ug/l. Omdat de 22-jarige bestuurder een ‘beginnende’ bestuurder was is ook zijn rijbewijs direct ingevorderd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie