Afbeelding
Eigen foto

Kinderfantasie als kunst op straat in Waardhuizen

22 juli 2020 om 14:15 Activiteiten

AMSTELVEEN Anisa (10), Arian (11) en Jari (11) hebben de schoolvakantie goed benut. Samen maakten zij met stoepkrijt een prachtig kunstwerk op het trottoir bij Jol. De hele buurt geniet ervan mee. 

De twee jongens hadden een filmpje gezien over beschilderde trottoirs en vonden het leuk om dat zelf ook een keer te doen. Op het filmpje waren de kunstenaars bezig met verf maar dat vonden de jongens niet zo'n goed idee. Zij besloten dat ze beter met stoepkrijt aan de slag konden gaan. 

Samen haalden ze vervolgens tape en stoepkrijt bij de Action en dinsdag kon het werk beginnen. Het was nog een hele klus. Ook Anisa, het zusje van Arian hielp mee en de kinderen waren zo'n acht uur druk in de weer. Vanaf 12.00 uur werd flink doorgewerkt en met een pauze voor lunch en avondeten duurde het tot 20.00 uur voor het kunstwerk klaar was. Maar wel met een fraaie straatversiering als resultaat. 

De buren zijn er blij mee. Vooral de bewoners van de 55plus-woningen hadden het hele proces gevolgd en bewonderden de vorderingen van de kinderen. Buurtoudste 'oma Anne' riep meteen: "Dat mag wel in de krant." Er werden vanzelfsprekend heel wat foto’s gemaakt want het kunstwerk is wel van stoepkrijt en als het gaat regenen zal het dus niet lang bewaard blijven. Nu wordt uitgezocht of er misschien een manier is om het kunstwerk nog iets langer te behouden. De bewoners van Jol hopen in ieder geval dat de volgende regenbui nog even weg blijft. 

Anisa, Arian en Jari zijn de makers van het kunstwerk.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie