RODA´23 haalt flink uit; NFC verspeelt koppositie

12 maart 2018 om 11:56 Sport/sport

AMSTELVEEN RODA '23 heeft zondag in 3C een grote overwinning behaald tegen United Davo. Velserbroek en Sporting Martinus deelden de punten. NFC verspeelde in 4E de koppositie.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA ’23 – United Davo 7-3 (3-0)

RODA ’23 haalde in eigen huis flink uit tegen United Davo. De Bovenkerkers waren alleen bij de stand 6-0 even wat minder bij de les, hetgeen de gasten de kans gaf om drie goals te scoren. Maar RODA was geen moment in gevaar en had binnen het half uur al een comfortabele 3-0 voorsprong genomen. In de 11de minuut maakte Thimo de Jager 1-0 en 7 minuten daarna maakte Niels Vahlkamp met een fraaie lob, 2-0. Zeventien minuten voor rust speelt Tim Plemper een mannetje uit en schoot hard de 3-0 in het net. Ook voor de 4-0 kort na de pauze was Tim Plemper verantwoordelijk. Nog geen 2 minuten daarna stuurde hij Junior Tiller weg die voor 5-0 zorgde. Daarna was het weer de beurt voor Plemper , 6-0. Even liet RODA ’23 het vizier zakken waarvan United Davo profiteerde met drie goals, 6-3. Maar de man van de wedstrijd, Tim Plemper was het die met zijn vijfde van de middag de eindstand bepaalde op 7-3.

3C VVH/Velserbroek – Sporting Martinus 2-2 (2-0)

Sporting Martinus had in de uitwedstrijd in Velserbroek twee gezichten. Een eerste helft speelde het team goed en werd ook een voorsprong gerealiseerd. In de 15de minuut werd het 1- 0 door Niek Koning en na een half uur speler bracht Ralph Jurka Martinus op een 2 – 0 voorsprong zette. In de tweede helft speelden de Martianen merkbaar minder met het gevolg dat Velserbroek zich terug kon spelen in de wedstrijd. Na 57 minuten voetbal scoorde de thuisploeg en werd de achterstand verkleind naar 1 – 2. Een kwartier voor tijd kwam Velserbroek langszij door middel van een schitterend afstandsschot in de kruising.

3C Diemen – Ouderkerk 2-0 (0-0)

Het was geen al te beste wedstrijd maar de twee ploegen deden zondag niet voor elkaar onder. Het verschil werd alleen maar bewerkstelligd door de twee goals die in de tweede helft werden gescoord door Diemen. Hoewel de spelers van Ouderkerk baalden van het resultaat na de wedstrijd konden ze de terugreis aanvaarden in de wetenschap dat er op de ranglijst in feite niet zoveel was veranderd. De ploeg van trainer Lex van der Horst blijft op de zesde plaats staan en ontvangt komende zondag in eigen huis het laagstaande Spaarnwoude.

4E Onze Gezellen – NFC 3-1 (1-0)

NFC, dat door diverse omstandigheden 5 basisspelers miste, had zondag een mindere dag. Daar profiteerde Onze Gezellen van door van de toen nog koploper NFC te winnen. De thuisclub nam al in de eerste helft met 1 – 0 de leiding en met die stand werd er ook gerust. Nadat Onze gezellen in de tweede helft de voorsprong had vergroot naar 2-0 deed NFC wat terug. Robin Visser verkleinde de achterstand naar 2-1. NFC probeerde om de gelijkmaker te scoren en moest risico’s nemen. Uiteindelijk besliste Onze Gezellen de wedstrijd door er 3--1 van te maken. NFC ontvangt het komend weekeinde Waterloo.