Afbeelding
Stadsdorp Elsrijk

Reactie bestuur Stadsdorp Elsrijk op interview met Rudolf Switser

20 juli 2020 om 15:20 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het bestuur van Stadsdorp Elsrijk wil graag reageren op het interview met Rudolf Switser op Amstelveens Nieuwsblad Premium en in het Amstelveens Nieuwsblad. Onderstaand hun bericht.

'We vinden het jammer dat hij niet voor zijn vertrek een opbouwend gesprek heeft gevoerd met ons en zonder overdracht is weggegaan. Wij staan open voor ieder gesprek, zo hoort dat in Amstelveen. Per saldo zijn we allemaal vrijwilligers en hebben een goede toekomst van het prachtige openluchttheater voor ogen. En, voor alle helderheid, een openluchttheater is vanaf het begin opengesteld voor alle inwoners van Amstelveen, voor een laagdrempelige toegangsprijs van 5 euro per evenement (houders van de Amstelveenpas betalen 2,50 euro). Wij hebben onze activiteiten altijd bekend gemaakt in de Amstelveense media. De opmerking van Rudolf Switser dat wij alleen openstaan voor inwoners van Elsrijk is dan ook onjuist. Hieronder een aantal inhoudelijke punten die we gemist hebben in dat interview:
Niet vrijwel de voltallige werkgroep Openluchttheater Elsrijk (OLTE) is samen opgestapt, er zijn drie leden (inclusief Switser) opgestapt en er zijn drie leden gebleven. Inmiddels hebben zich al weer een oud-werkgroeplid en een nieuwe enthousiaste vrijwilliger gemeld om de werkgroep te komen versterken.
Rudolf Switser stelt dat hij voor alles goedkeuring moest vragen. Dat is niet zo. Hij bracht, net als de andere leden, zijn ideeën en plannen in bij de werkgroep OLTE, vervolgens werden deze plannen uitgevoerd omdat het goede plannen en ideeën waren. Wel waren er afspraken gemaakt over de contacten met de gemeente, die moeten nu eenmaal verlopen via het bestuur van het Stadsdorp omdat wij naar de gemeente toe verantwoordelijk zijn voor een goede gang van zaken. Het klopt dat wij Rudolf Switser in dit kader een aantal keren hebben moeten aanspreken op solistisch gedrag.

NIEUW LEVEN Het openluchttheater is zes jaar geleden door een aantal bewoners van Elsrijk met financiële hulp van de gemeente nieuw leven ingeblazen. Zoals bekend heeft het openluchttheater vele jaren geen theaterfunctie gehad. De bewoners initiatiegroep, later Stadsdorp Elsrijk heeft zich over deze parel van Amstelveen ontfermd. Vanaf de nieuwe start is het openluchttheater door ons en de gemeente gezien als een kleinschalig culturele instelling zonder winstoogmerk gerund door vrijwilligers. De vergelijking met het Bostheater die Rudolf Switser maakt is onjuist. Wij moeten opereren binnen de door de gemeente afgegeven vergunning passend bij een kleinschalige culturele instelling en dat is dus geen commerciële onderneming met betaalde functies. Het openluchttheater draait dankzij de inzet van ruim dertig enthousiaste vrijwilligers vanuit heel Amstelveen.


Bestuur Stadsdorp Elsrijk: Seerp de Blauw - voorzitter; Hans Steenvoorden - penningmeester; Karin Dumasy - secretaris, communicatie en voorzorg; Annemarie Wijnbergen - Openluchttheater en clubs; Coby Cornielje - communicatie, wijkinitiatieven en clubs; Eric Snoeijs - sociaal beheerder; Sacha de Ruiter - wijkcoach; Nico Egbers - archivaris en vraagbaak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie