Eerst wordt een vaas beschilderd en dan gevuld met zelf geplukte bloemen.
Eerst wordt een vaas beschilderd en dan gevuld met zelf geplukte bloemen. Eigen foto

Zomervakantie in de Pluktuin

20 juli 2020 om 10:13 Recreatie

NES AAN DE AMSTEL Pluktuin Amstelveen aan de Amsteldijk-Zuid 183b houdt de hele zomervakantie Vakantiestuifin. Kinderen kunnen dan vazen beschilderen en bloemen plukken.

Na het verven is er een pauze met echte bloemenlimonade en eetbare bloemen. Voor wie dat toch niet zo lekker vindt, is er ook een zakje chips. De vaas met bloemen mag meegenomen worden naar huis. De Vakantiestuifin is gedurende de zomervakantie van dinsdag tot en met zaterdag.

Van maart tot en met september kan in de Pluktuin van dinsdag tot en met zaterdag het Bloemenplukarrangement geboekt worden. Na de ontvangst met koffie of thee met wat lekkers, mogen de deelnemers zelf in het bloemenveld de mooiste bloemen uitzoeken en knippen. Vervolgens wordt dan uitgelegd hoe die kunnen worden geschikt tot een mooi veldboeket. Het boeket wordt vervolgens mooi ingepakt om mee te nemen. Maar eerst is er nog een drankje met een paar lekkere hapjes die kunnen worden genuttigd in de tuin.
Prijs: 22,50 euro per persoon. Meer info zie website

In juli, augustus en september is elke zaterdag een Picknickdag in de Pluktuin. Met een kist vol lekkernijen en een tuin vol met de mooiste bloemen wordt het echt een middag uit. Er kunnen bloemen geplukt worden, voor de kinderen is er een glijbaan en kasteel en ter afsluiting kan nog een kop koffie gedronken worden.
De gehele maand augustus staan de gladiolen in de Pluktuin te wachten om geknipt te worden. Er zijn in het voorjaar 10.000 stuks van gepoot die allemaal bestemd zijn voor iemands vaas thuis. Met 10 stelen is een vaas al vol! Op de website staat aangegeven wanneer de eerste gladiool in bloei staat; het is en blijft een natuurproduct. Spelen, koffie drinken met wat lekkers erbij is ook altijd mogelijk bij Pluktuin Amstelveen.
De tuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.zomerbloemenpluktuin.nl

De tuin in met een snoeischaar en uiteindelijk naar huis met een fraai boeket.
Picknicken kan ook.
In augustus is het tijd om gladiolen te knippen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie