Afbeelding
M.Sons

Veiligheidsregio neemt extra maatregelen vanwege verwachte drukte

18 juli 2020 om 10:05 Recreatie

AMSTELVEEN De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland neemt extra maatregelen vanwege de toenemende drukte in de binnenstad van Amsterdam maar ook in gebieden als het Amsterdamse Bos. Het bestuur van de veiligheidsregio maakt zich zorgen over een mogelijke toename van Covid-19 besmettingen. Dit weekend vinden extra controles plaats op plaatsen die veel publiek trekken. 

Sinds de versoepeling van de landelijke corona maatregelen begin deze maand komen veel dagjesmensen uit Nederland of toeristen uit omringende landen naar Amsterdam en omgeving. Bezoekers houden echter te weinig afstand van elkaar. Daardoor ontstaan risico’s voor de volksgezondheid van bewoners en bezoekers. Het bestuur van de Veiligheidsregio wil een lokale uitbraak van het coronavirus voorkomen en neemt voor aankomend weekend extra maatregelen voor de Wallen, het winkelgebied rond de Kalverstraat en het Amsterdamse Bos. Op de Wallen begeleiden en doseren 40 hosts en verkeersregelaars de bezoekersstromen en zaterdagavond wordt er eenrichtingsverkeer ingesteld. Ook op de Kalverstraat wordt dit weekend eenrichtingsverkeer ingesteld. Bij grote drukte kan gedoseerd worden en kunnen stegen worden afgesloten voor bezoekers. 

AMSTERDAMSE BOS Vorige week heeft politie een aantal illegale feesten beëindigd, onder andere in het Amsterdamse bos. Feesten met veel bezoekers die weinig afstand tot elkaar houden vormen een risico voor de volksgezondheid. Handhavers van de gemeente en de politie zijn daarom ook dit weekend weer alert op illegale feesten en grijpen in als het nodig is. 

Met behulp van tekstkarren en berichten op Twitter en Facebook wordt het publiek geïnformeerd. De maatregelen worden na het weekend met de betrokken partijen geëvalueerd.

Bezoekers en Amsterdammers wordt met klem verzocht om drukke plekken te mijden en afstand te houden. Ondernemers mogen
weer publiek ontvangen na maanden van omzetverlies, maar zijn wel gehouden aan de noodverordening. Daarin staat dat horecazaken, attracties en andere publiekstrekkers zelf maatregelen moeten treffen. Zo moeten bezoekers op elk moment 1,5 meter afstand houden, ook buiten in een wachtrij. Bezoekersstromen moeten gescheiden worden en instellingen moeten hygiëne maatregelen treffen. Veel buitenlandse bezoekers in de binnenstad kennen de Nederlandse corona regels niet. Dat geeft ondernemers een extra verantwoordelijkheid. Het bestuur van de Veiligheidsregio weet dat de meeste ondernemers hun uiterste best doen om te voldoen aan de regels. Een kleine groep lijkt de noodverordening echter minder goed na te leven. Om er zeker van te zijn dat alle zaken zich aan de regels houden vinden er dit weekend extra controles plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie