Afbeelding
PR

Fietsen over weggetjes van het oude Holland

17 juli 2020 om 15:34 Recreatie

AMSTELVEEN Benjaminse Uitgeverij heeft vier gratis fietsgidsen uitgebracht voor delen van Holland, Utrecht en Gelderland. In deze serie worden lezers en fietsers meegenomen over de mooiste fietsweggetjes binnen het oude Holland. 

'Fietsen rond Oud Holland' voert de fietser mee door de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. De fietsrondjes variëren van veertig tot tachtig kilometer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de knooppuntenroutes en de LF-routes, maar als er mooiere wegen te vinden zijn, wordt soms ook afgeweken van de bestaande routes. Het zijn niet alleen routes door de regio, maar ook door de tijd. Met beelden van nu en vroeger wordt de fietser ook meegenomen naar vijftig of meer dan honderd jaar geleden, toen het ontdekken van Nederland nog op gang moest komen. 

De routes worden aangegeven op gedetailleerde kaarten en begeleid door leuke stadskaartjes, nieuwe en historische foto's en een beschrijvende tekst met achtergrondinformatie. Achterin is ook een volledige lijst met fietsenmakers en boerderijwinkels opgenomen zodat men onderweg ook altijd goed is voorzien. De gidsen zijn beschikbaar als epub en pdf. Wellicht komt er ook nog drukwerk van.

Voor fietsers die geïnteresseerd zijn in Amstelveen en omgeving, is deel 3 een aanrader. Onder de titel Rondom Amsterdam zijn daarin fietsroutes te vinden die de regio doorkruisen van Haarlem en Beverwijk in het westen tot Muiden in het oosten en van Uithoorn in het zuiden tot De Rijp in het noorden.
Kijk op de website om alle delen te vinden. Voor wie verder weg wil op de fiets zijn ook andere delen beschikbaar:
Deel 1 - Noordzeekanaal-Haarlem-Leiden (Zuid Kennemerland en Bollenstreek)

Deel 2 - Leiden-Den Haag-Brielle-Schiedam (Haaglanden, Delfland, Rijnmond)

Deel 3 - Rondom Amsterdam (Haarlem-Uithoorn-Muiden-Edam/Volendam-Zaanstreek)

Deel 6 - Alblasserwaard-Vijfheerenlanden-Biesbosch-Land van Altena-West Betuwe


Volgende week wordt daaraan toegevoegd:

Deel 4 - Door het Groene Hart (Leiden - Uithoorn - Utrecht - Rotterdam)

Deel 5 - Noord-Holland boven het Noordzeekanaal (Zaanstreek-Alkmaar-Den Helder-Hoorn-Enkhuizen)
Deze zomer volgen nog twee delen voor het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie