Afbeelding
Joop Touw

Sloop in Oude Dorp in volle gang

15 juli 2020 om 14:55 Wonen

AMSTELVEEN Toen begin van dit jaar werd begonnen met de bomenkap langs de A9 was het duidelijk: de verbreding van de weg werd in gang gezet. Nu is het de beurt aan de gebouwen die daarvoor te dicht bij de snelweg staan zoals deze huizen in het Oude Dorp. Ze staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gebouwd.

Het oude Rabobankgebouw is inmiddels onder de hamer gegaan. In augustus volgens nog huizen aan de Middeldorpsstraat, Smedemanplein en Smedemanstraat. Daar hebben dwergvleermuizen onderdak gevonden. De kraamtijd van deze dieren duurt tot augustus. Daarna mogen de panden gesloopt worden. Ook de pastorie van de Annakerk wordt volgende maand gesloopt.

Om de populatie vleermuizen in Amstelveen te behouden, zijn vleermuiskasten aan de gevels van de Annakerk opgehangen en bij enkele woningen in de omgeving. Ook zijn er twee ECOlums (houten palen waar vleermuizen zich in kunnen vestigen) geplaatst nabij het stadskantoor van de gemeente Amstelveen.

Als straks de weg klaar is en verdiept is aangelegd, komt er bij het Oude Dorp een grote overkapping waarover de Amsterdamseweg, het Kazernepad en het spoor van de museumtram worden aangelegd. De gemeente al daar ook een park aanleggen met fiets- en wandelpaden. Dat duurt nog wel even. De weg is naar verwachting pas in 2026 klaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie