Afbeelding
allroundcare

De 5 veelvoorkomende zorgberoepen

13 juli 2020 om 14:58 Partnercontent

Weet je zeker dat je in de zorg wilt werken, maar weet je niet precies wat je precies wilt doen? Dat is een veelvoorkomende vraag! Veel mensen weten dat ze ‘iets’ met zorg willen doen, maar het wat, dat is soms lastiger om te bepalen. Wij hebben de 5 veelvoorkomende zorgberoepen op een rijtje gezet. Misschien is een van deze functies het helemaal voor jou!

Verpleegkundige

De verpleegkundige is het meest voorkomende beroep. Je kunt op zowel MBO als HBO niveau verpleegkundige worden. Een verpleegkundige is simpel gezegd iemand die hulp biedt aan een hulpbehoevende. Persoonlijke verzorging is vaak de taak van de verpleegkundige. In het ziekenhuis is het vaak ook de taak van de verpleegkundige om de patiënten te monitoren. Bestanden worden bijgehouden.

Huisarts

De huisarts is daarna de meest voorkomende beroepsgroep. Als huisarts heb je weer een totaal andere functie dan een verpleegkundige. Als huisarts moet je lang gestudeerd hebben en is het doel van je werk om patiënten weer beter te maken. Mocht dit niet kunnen, dan is het doel om de patiënt zo goed mogelijk te helpen als het kan. 

Zorgcoördinator

Een zorgcoördinator is iemand die zorg coördineert voor een patiënt, zoals de naam al zegt eigenlijk. Er werken enorm veel zorgcoördinatoren op de achtergrond in de zorg. Denk aan de grote instellingen waar patiënten binnenkomen en op de juiste afdeling terecht moeten komen.

Doktersassistent

De dokter kan het werk niet allemaal alleen doen en gelukkig zijn er de doktersassistenten die kunnen helpen bij de patiënten. De doktersassistent voert vaak administratieve taken uit en helpt patiënten verder. De doktersassistent kan patiënten bijvoorbeeld goed geruststellen of zorgen dat alles rondom een doorverwijzing goed verloopt.

Pedagogisch medewerker

Een pedagogisch medewerker is iets wat de afgelopen tien jaar enorm is gegroeid. Denk aan de groei van de kinderopvang in Nederland en je weet het al! Deze markt is zo enorm hard gegroeid dat er een enorme hoeveelheid vraag is naar pedagogische medewerkers. 

En heb je al meer een idee wat je zou willen doen? Of heb je al een studie afgerond en ben je aan het rondkijken? Je zou eens kunnen kijken of een detacheringsbureau zorg iets voor je is. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie