D66: geef AM-Match meer mogelijkheden voor werk vinden

3 juli 2020 om 15:00 Politiek

AMSTELVEEN Werk- en re-integratiebedrijf AM-Match moet meer mogelijkheden krijgen om mensen die werkloos zijn geraakt als gevolg van de coronacrisis, aan werk te helpen. Dat is de strekking van een woensdag door de raad aangenomen motie van D66. 

De aandacht moet vooral uitgaan naar schoolverlaters, mensen met tijdelijke contracten en kwetsbare mensen. In de raad kwam de begroting van AM-Match voor 2021 ter sprake, waarin nog wordt uitgegaan van de situatie van voor de coronacrisis. “Hierdoor is die begroting verouderd,” aldus D66-raadslid Saloua Charaa. “En dat terwijl AM-Match één van de best presterende sociale werkvoorziening bedrijven in Nederland is.” 

De motie beoogt samen met de andere AM-gemeenten te onderzoeken of AM-Match de verwachte hausse aan werkzoekenden aan kan en wat er gedaan kan worden om inwoners aan het werk te helpen en te houden, bijvoorbeeld door via extra (gemeentelijke) opdrachten meer banen aan te bieden. Wethouder Marijn van Ballegooijen was blij met de motie: “We moeten alles doen wat in ons vermogen ligt opdat bij het herstel van de arbeidsmarkt ook mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt weer een baan krijgen.” Alle partijen steunden de motie, behalve de SP.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie