Afbeelding
(pixabay)

Raad vraagt aandacht voor dieren in nood

4 juli 2020 om 13:43 Dieren

AMSTELVEEN De gemeenteraad is woensdagavond unaniem akkoord gegaan met een motie van AVA voor betere opvang voor dieren. “Onlangs is het Dierentehuis Amstelveen gesloten,” aldus AVA-raadslid Jacqueline Höcker. “Dierenbescherming Noord West stuurt dieren nu door naar Purmerend en Hoofddorp, omdat Amstelveen, met ruim 91.000 inwoners, geen dierentehuis meer heeft. 

Het contract tussen Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland en Dierentehuis Amstelveen is eenzijdig verbroken door de Dierenbescherming. De Dierenambulance maakt zich zorgen over de omstandigheden en het vervoer van gewonde dieren en de opvang in Hoofddorp verloopt problematisch. In geval van acute nood moet de Dierenambulance vele kilometers rijden.” 

In een motie vroeg Höcker informatie te plaatsen op de gemeentelijke website over wat te doen in acute gevallen betreffende opvang, dierenmishandeling en dierenleed, en om zorg te dragen voor samenwerking tussen Dierenambulance, dierenartsen, Dierenbescherming en eventuele andere dierenorganisaties. Als dat niets oplevert, dan moet contact gezocht worden met particuliere initiatiefnemers. 

Wethouder Floor Gordon toonde zich positief over de motie. Volgens haar is er ongeveer honderd keer per jaar actie nodig om dieren in nood te helpen. De gevraagde informatie staat inmiddels al op de gemeentesite.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie