Afbeelding
René de Leeuw

Geen eigen reactie college over nachtvluchten

3 juli 2020 om 11:55 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdagavond een motie van GroenLinks verworpen waarin de partij vroeg om een eigen Amstelveense reactie op de Luchtvaartnota 2020-2050 van minister Cora van Nieuwenhuizen. 

“Er is een gezamenlijke reactie van gemeenten, maar die verschilt op een aantal punten van het Amstelveense Position Paper Schiphol,” aldus GroenLinks-raadslid Lennart de Looze. “Andere gemeenten kiezen ervoor ook een eigen zienswijze in te dienen.” Dat laatste zou Amstelveen wat De Looze betreft ook moeten doen, met name over nachtvluchten: “Het economisch belang van nachtvluchten weegt niet meer op tegen de verstoring van nachtrust van Amstelveners. De zienswijze van de gezamenlijke gemeenten pleit echter niet expliciet voor een nachtsluiting van Schiphol. Dat zou Amstelveen in een eigen zienswijze moeten opnemen.” 

Hij kreeg steun van ChristenUnie, BBA en SP. D66 en PvdA verklaarden daarentegen de motie overbodig te vinden. Wethouder Schipholzaken Herbert Raat meende dat eendracht macht maakt: “Wat in de Luchtvaartnota staat, daar zijn we het niet mee eens. Maar als je dit onderwerp op de agenda wilt krijgen, dan moet je dit vooral samen doen. Dat werkt beter dan ieder voor zich. Anders roep je het gevoel op: daar heb je die gemeente ook weer.” De motie werd met 11 stemmen voor en 23 tegen verworpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie