Afbeelding
Eigen foto

Programmaboekje Zomeractiviteiten in Amstelveen is uit

1 juli 2020 om 16:20 Overig

AMSTELVEEN Participe-Amstelland presenteert vandaag, 1 juli, het zomerprogramma met allerlei activiteiten voor de maanden juli, augustus en september. In de wijkcentra, gemeente, bibliotheken en gezondheidcentra kan een boekje worden afgehaald waarin de activiteiten vermeld staan. Het boekje is ook te downloaden van www.participe-amstelland.nu . De activiteiten zijn per wijk en locatie aangegeven, van noord naar zuid. Er zijn veel leuke activiteiten te vinden: van een puzzeltocht voor opa en/of oma met kinderen en kleinkinderen tot een buurtborrel en een collegereeks over de waarheden en fabels omtrent corona.

Koningshuiskenner Cor de Horde, praat de bezoekers bij tijdens Hofgeheimen, in enkele bijeenkomsten. Ook de bingo's, de bekende met de balletjes maar ook met muziekfragmenten ontbreken niet deze zomer. Dit is slechts een greep uit alle activiteiten. Nadat het programma klaar was en het boekje bij de drukker lag, kwamen er nog meer activiteiten om de hoek kijken. Deze extra activiteiten staan niet in het boekje maar wel op de posters in het wijkcentrum. Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met corona. Activiteiten zoals de wandelpuzzeltochten, die alleen buiten kunnen plaatsvinden kunnen mogelijk niet doorgaan bij zeer slecht of te warm weer. Houd hiervoor Facebook of de website www.participe-amstelland.nu in de gaten.

Voor de activiteiten in de wijkcentra wordt rekening gehouden met het toegestane maximumaantal deelnemers. Dit om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Alles is steeds onder voorbehoud van de situatie met betrekking tot het coronavirus en de adviezen van het RIVM. Deze worden vanzelfsprekend opgevolgd. Voor informatie kan contact worden opgenomen met de sociaal beheerder van het wijkcentrum. Bezoekers dienen de voorgeschreven afstand te houden en te bewaken.

In verband met het toegestane aantal deelnemers dienen deelnemers zich voor alle activiteiten vooraf aan te melden, telefonisch, per mail of indien mogelijk bij de balie van het wijkcentrum, tenzij anders vermeld zoals bijvoorbeeld voor de puzzelwandeltochten. Na de afgelopen periode waarin iedereen zoveel mogelijk binnen moest blijven en de wijkcentra gesloten bleven is dit een fijne afwisseling. De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, het Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK. Een aantal activiteiten mocht daarnaast nog rekenen op een bijdrage van een initiatiefgroep of winkeliers in de wijk. Participe dankt alle sponsors.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie