Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Handtekeningenactie tegen bouwproject aan Newa

30 juni 2020 om 10:15 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Bewoners van acht flatgebouwen rondom de kruising Groenelaan-Sportlaan zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de plannen voor een nieuw wooncomplex, dat bij het kruispunt moet verrijzen.


De gemeente wil medewerking verlenen aan het gebouw voor 69 middeldure en dure huur- en koopwoningen. Het moet komen op de plek van een tankstation en een voormalige autoshowroom. Het gebouw moet veertien bouwlagen hoog worden, maar net als bij diverse andere recente bouwprojecten bestaat er weerstand bij omwonenden.
Vertegenwoordigers van de acht flats hebben afgelopen woensdag samen met de Werkgroep INFRA van de Wijkkoepel Groenelaan de koppen bij elkaar gestoken. “Daarbij is afgesproken dat iedere flat zelf handtekeningen gaat verzamelen,” zegt Bauco Moerkercken, voorzitter van de Werkgroep INFRA. “Besloten is dat per flat te doen, omdat de effecten van de nieuwbouw per flat kunnen verschillen. De ene flat krijgt bijvoorbeeld last van schaduw, een andere flat meer inkijk. Wel is het de bedoeling de handtekeningen te bundelen en gezamenlijk aan te bieden aan wethouder Gordon.”

OVERHANDIGING Moerkercken verwacht dat de gemeenteraad zich in september over de plannen gaat buigen. De handtekeningen moeten vooruitlopend daarop aan de wethouder worden overhandigd.
Er zijn al contacten van de bewoners met de raadsfractie van Burgerbelangen Amstelveen (BBA), dat vreest dat het college doorslaat met het volbouwen van lege plekken in de stad met grote bouwprojecten en dat daardoor beton het groen verdringt. BBA-raadsleden hebben recent omwonenden van het terrein waar het wooncomplex moet verrijzen bezocht. Kritiek leeft er op de omvang van het gebouw, alsmede vrees voor schaduwwerking, inkijk, windhinder en meer verkeersdrukte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie