Afbeelding
Tuinschermen

Dit zijn de trends in tuinschermen

29 juni 2020 om 07:26 Partnercontent

Met tuinschermen zet je snel een mooie tuinafscheiding neer. Bovendien is er altijd een scherm dat bij uw tuin past, want er is ontzettend veel keuze. Wilt u ideeën opdoen? Lees dan hier de trends op het gebied van tuinschermen.

Houten tuinschermen

Eigenlijk is het een klassieker: een schutting van houten tuinschermen, maar er is meer mogelijk dan u denkt. Meestal denkt men bij een houten schutting aan schermen van blank hout en rechte planken. Dat is mooi en past eigenlijk bij elke tuin, maar er is veel meer keuze.

Er zijn verschillende modellen houten tuinschermen, die allemaal een andere uitstraling even aan uw tuin. Kies bijvoorbeeld voor een robuust scherm met ruwe, brede planken of juist een elegant model met smalle planken. En wat dacht u van een houten tuinscherm met bovenin een trellis als speelse onderbreking van de rechte houten planken?

Een trend in houten tuinschermen is de kleur. Want misschien wilt u wel graag hout, maar niet de originele lichte kleur. Dan zijn er ook bruine en zwarte tuinschermen verkrijgbaar. Bovendien kunt u ook altijd zelf aan de slag met verf of beits in de kleur van uw keuze. Zo heeft u de natuurlijke uitstraling van hout met de kleur die helemaal bij uw stijl past.

Composiet tuinschermen

Een andere trend is de onderhoudsvrije schutting van composiet tuinschermen. Het materiaal composiet is samengesteld uit houtvezel en kunststofvezel. Hierdoor is het heel sterk en duurzaam. Composiet heeft geen last van vocht en ook met onderhoud hoeft u geen rekening te houden. Beits of olie is niet nodig om de schutting in goede conditie te houden. Af en toe een keer schoonmaken met water is voldoende.

Natuurlijke tuinschermen

Ook natuurlijke tuinschermen zien we steeds vaker terug in tuinen. Dit zijn matten van natuurlijke materialen die op rol verkrijgbaar zijn. Natuurlijke matten zijn geschikt voor veel verschillende doeleinden. Zo kunt u er eenvoudig en snel een oude schutting of muur mee verfraaien. De matten zijn namelijk snel te bevestigen en zorgen meteen voor een mooie natuurlijke uitstraling. Bovendien is er veel keuze in materialen, bijvoorbeeld bamboe en wilgentenen, maar ook heide en boomschors. En natuurlijke matten zijn ook geschikt als balkonschutting, omdat ze makkelijk bevestigd kunnen worden aan een bestaand balkonhek.

Wilt u meer weten over tuinschermen, dan kunt u natuurlijk ook altijd een kijkje nemen bij een winkel om ze in het echt te bekijken. Bij Vandentop Tuinhout in Barneveld vindt u een groot assortiment tuinschermen en kunnen ze u ook advies geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie