Afbeelding
Pixabay

Sportakkoord: acht projecten met sportactiviteiten voor diverse doelgroepen

28 juni 2020 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het Amstelveense Sportakkoord is deze week verschenen. Het moet een leven lang optimaal en passend sport en bewegen voor alle Amstelveners mogelijk maken. Om dit voor elkaar te krijgen worden acht projecten gestart. Deze richten zich op mensen in armoede, ouderen, nieuwe inwoners en mensen met een beperking. Ook moeten kinderen met beweegarmoede tijdig gevonden worden om een passend sport- en beweegactiviteiten aan te kunnen bieden. Tot slot is er aandacht voor sociale veiligheid om sporten voor alle Amstelveners, ongeacht ras, religie of seksuele geaardheid mogelijk te maken.

Het Sportakkoord moet  de weg vrijmaken voor een groter en inclusiever sportaanbod. “Met ons lokale Amstelveense Sportakkoord zetten we hiertoe een belangrijke eerste stap,” stelt wethouder Rob Ellermeijer (Sport).

EERSTE STAP Onder begeleiding van een sportformateur zijn afspraken gemaakt tussen sportorganisaties, Amstelveen Sport en de gemeente over ambities en projecten gericht op een positieve, inclusieve en duurzame sportomgeving. “Dit akkoord is een eerste stap”, zegt Ellermeijer. “Hiermee  komt een uitvoeringsbudget van het Rijk beschikbaar, dat wij vanuit de gemeente graag nog aanvullen om een extra impuls te geven aan de sport in Amstelveen. Na de zomer zal dit sportakkoord worden aangeboden aan de gemeenteraad met een voorstel om extra budget voor de sport vrij te maken. Daarnaast willen we dat nog meer sportaanbieders zich aansluiten.”

De Rijksoverheid heeft de gemeenten gevraagd een eigen sportakkoord op te stellen, waarin lokale partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar afstemmen welke thema’s zij in de gemeente willen oppakken, wie welke bijdrage daaraan levert en hoe ze dat willen organiseren. Het lokaal sportakkoord verbindt mensen en organisaties in de gemeente en zet aan tot lokale samenwerking en uitvoering. Daarnaast beoogt het lokale sportakkoord te inspireren, te prikkelen en uit te dagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie