Afbeelding
Studio Loerijzer BV

Voorstelling Robin Hood in Amsterdamse Bostheater

25 juni 2020 om 16:13 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Jeugdtheatergezelschap Het Kleine Theater presenteert deze zomer de nieuwe voorstelling Robin Hood in het Amsterdamse Bostheater. Op een mooie plek midden in het bos tovert Het Kleine Theater het klassieke verhaal om tot een verrassend theaterstuk vol acrobatische toeren en heroïsche muziek. In de voorstelling voor publiek van 4 jaar en ouder, wordt ook een hedendaags thema voor het voetlicht gebracht, namelijk armoede en de verschillen tussen arm en rijk.


HELD Robin Hood steelt van de rijken en geeft aan de armen. Het bekende verhaal over deze maatschappelijke held die met pijl en boog hebzucht en ongelijkheid te lijf gaat, blijkt ook vandaag de dag actueel te zijn. Ook in 2020 is het tijd voor actie om armoede te bestrijden en Robin en haar vrienden gaan de strijd aan in het bos. Ze worden geholpen door de stoere Marian, de dochter van de koning. Wat kunnen ze doen tegen hebzucht en ongelijkheid? Pakken ze weer hun pijlen en bogen op, of verzinnen ze een slimme list?

SPROOKJES Het Amsterdamse jeugdtheatergezelschap Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Theatermakers Anke Engels en Vimala Nijenhuis blazen oude verhalen nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven, waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart. Robin Hood is inmiddels hun veertiende voorstelling en is een coproductie met het Amsterdamse Bostheater.

LAAGDREMPELIG Het Kleine Theater heeft als doel middels hun voorstellingen zoveel mogelijk jonge kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig theater. Niet voor ieder kind is het kennismaken met theater en andere podiumkunsten iets dat vanzelfsprekend is. Voor kinderen van gezinnen die weinig te besteden hebben, is naar een theater gaan vaak lastig of zelfs onmogelijk. De missie van Anke Engels en Vimala Nijenhuis om kinderen in aanraking te laten komen met theater in combinatie met het achterliggende maatschappelijke thema van deze voorstelling heeft tot een bijzonder initiatief geleid. Het Kleine Theater organiseert in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater op dinsdag 7 en 14 juli twee speciale voorstellingen waarbij diverse sociale en welzijnsorganisaties, die zich inzetten voor kinderen in een moeilijke thuissituatie, naar het Amsterdamse Bos kunnen komen. De kinderen die meegaan worden getrakteerd op een heerlijke lunch en de voorstelling.Deze middagen worden mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Zadelhoff Cultuurfonds en diverse betrokken partijen, zoals de Vereniging Groengrijs die het busvervoer regelt voor de kinderen die naar de voorstelling komen. Meer informatie: www.hetkleinetheater.nl
Speeldata: 1 tot en met 18 juli en 4 tot en met 15 augustus steeds om 15.00 uur. (niet op zondag en maandagen).

De try-out is op 1 juli en de première op 4 juli. Kaartjes kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.bostheater.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie