Afbeelding
Joop Touw

Eikenprocessierups in Amsterdamse Bos in kaart gebracht

25 juni 2020 om 07:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Her en der wordt de eikenprocessierupsen weer gesignaleerd in het Amsterdamse Bos. De brandharen van de rups kunnen vervelende voor lichamelijke reacties zorgen bij mens en dier. Gemeente Amsterdam heeft in kaart gebracht waar de nesten van de overlastgevende rupsen zich bevinden.

Risicogebieden zijn de Kleine Noorddijk (het fiets en wandelpand aan de zuidelijke rand van het Amsterdamse bos) en de Zonneweide (nabij het KLM-gebouw). Ook plekken rondom de Bosbaan/Bezoekerscentrum en Sportpark Nieuwe Kalfjeslaan zijn als risicogebieden aangemerkt.

Het Amsterdamse Bos heeft dit jaar een speciaal team constant aan het werk om de nesten van de rups weg te halen. Zij komen snel in actie als een nest is gemeld. Daarbij krijgen plekken langs paden en drukbezochte plekken in het Bos voorrang. Dit alles maakt het lastig om exact aan te geven waar de nesten zitten.

Wie een nest van een eikenprocessierups in het Amsterdamse Bos spot, kan hier melding van maken via amsterdam.nl/meldingopenbareruimte. Telefonisch via 14 020, per e-mail via eikenprocessierups@amsterdam.nl. Geef voor een snelle afhandeling in de onderwerpregel de locatie in het Amsterdamse Bos aan waar het nest zit. Voeg bij voorkeur een foto toe.

Bekijk hier de kaart met de eikenprocessierupsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie