De Mediaraad beoordeelt journalistieke aanvragen aan de hand van criteria die de gemeenteraad heeft vastgesteld.
De Mediaraad beoordeelt journalistieke aanvragen aan de hand van criteria die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Pixabay

Gemeenteraad selecteert leden Amstelveense Mediaraad

24 juni 2020 om 09:30 Overig

AMSTELVEEN De gemeenteraad vindt het heel belangrijk dat de Amstelveense inwoners, instellingen en bedrijven goed zijn geïnformeerd over wat er speelt in de stad. Om een impuls te geven aan de kwaliteit en diepgang van de lokale journalistiek wordt op initiatief van de gemeenteraad een stimuleringsfonds lokale media opgericht: de Mediaraad.

In maart 2020 heeft de gemeenteraad uitgangspunten en selectiecriteria vastgesteld voor de samenstelling van de Mediaraad, waarna de werving van leden voor de Mediaraad is begonnen. Een afvaardiging van de raad heeft uit de kandidaten vijf leden geselecteerd voor de Mediaraad: Arlette Dwarkasing, Meindert Schut, Piet de Blaauw, Mark Boukes en Monda Heshusius. De onafhankelijke Mediaraad zal aanvragen voor journalistieke producties onder andere beoordelen aan de hand van de criteria die de gemeenteraad hiervoor heeft vastgesteld. Het gaat onder andere om journalistieke kwaliteit en diepgang, maatschappelijke relevantie en actualiteit, de openbaarheid en de ontwikkeling van nieuw talent, innovatie en samenwerking. De Mediaraad verstrekt bindende adviezen aan het college van burgemeester en wethouders. Bij positief advies van de Mediaraad kent het college, met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving, het budget toe.

De Mediaraad begint op 1 juli. De leden kiezen zelf een voorzitter uit hun midden. De leden zijn benoemd voor een periode van twee jaar en kunnen eenmaal herbenoemd worden. Bij vervanging van vertrekkende leden doet de Mediaraad zelf een voordracht aan het college voor nieuwe leden, waarna de leden worden benoemd na instemming van het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie