Bloemen voor veteraan John Barlag.
Bloemen voor veteraan John Barlag. Gemeente Amstelveen

Bloemen voor Amstelveense veteranen

22 juni 2020 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN Jaarlijks worden op Veteranendag alle militairen bedankt die namens Nederland zijn ingezet in dienst van de vrede. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus ging de Amstelveense Veteranendag op 20 juni niet door. Toch wilde het gemeentebestuur van Amstelveen deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Alle Amstelveense veteranen ontvingen op 20 juni een kaart met een boodschap van burgemeester Tjapko Poppens, een gedicht van stadsdichter Matthijs den Hollander en een boeket bloemen. De burgemeester overhandigde persoonlijk een boeket aan John Barlag, als symbolisch gebaar aan alle Amstelveense veteranen.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Op deze manier willen wij toch onze waardering uitspreken voor onze veteranen. Wij zijn trots op hen. Al die mannen en vrouwen die uit volle overtuiging hebben gestreden voor vrede, vrijheid en veiligheid, in ons land en op vele andere plekken in de wereld. Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer echt bij elkaar komen op de Amstelveense Veteranendag.”

Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en missies. Ons land telt inmiddels meer dan 110.000 veteranen. Van deze groep zijn er 30.000 nog in dienst als militair. Zij zetten zich in tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Amstelveen organiseert jaarlijks een eigen Veteranendag voor de ruim 200 Amstelveense veteranen. De Landelijke Veteranendag vindt dit jaar in aangepaste vorm en zonder publiek plaats op zaterdag 27 juni. Om 13.00 uur is er een programma vanuit de Ridderzaal. De NOS zendt dit live uit. Het programma wordt geopend door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, drs. Jaap Smit. Ook de minister van Defensie en de minister-president zullen spreken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie