Kinderen van De Bloeiwijzer proberen de robots uit samen met de burgemeester.
Kinderen van De Bloeiwijzer proberen de robots uit samen met de burgemeester. naomi heidinga

KPMG steunt RobotWise met interactief onderwijs op scholen

19 juni 2020 om 15:30 Onderwijs

AMSTELVEEN KPMG steunt RobotWise met het verzorgen van interactief onderwijs op Nederlandse scholen. De Amstelveense onderneming zet sociale educatieve robots in om leerlingen te helpen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Vanochtend vond de officiële overhandiging van de robots plaats. Edwin Herrie, lid van de Raad van Bestuur van KPMG, overhandigde in aanwezigheid van burgemeester Tjapko Poppens de eerste robot aan RobotWise, basisschool de Bloeiwijzer en het Amsterdamse centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie de Bascule.

Door de steun van KPMG is RobotWise in staat haar interactieve workshops en lesprogramma’s voor verschillende soorten scholen en jeugdhulp instellingen verder te ontwikkelen. Centraal in de lesprogramma’s van RobotWise staat de inzet van technologie om leerlingen met name sociale vaardigheden aan te leren.


“In de ogen van RobotWise is het niet alleen van belang dat kinderen met computers leren omgaan”, zegt Ashnie Bisalsingh, Head of Corporate Responsability bij KPMG. Bisalsingh: “Deze organisatie helpt leerlingen om ook hun sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Hiervoor schaft zij wereldwijd robots aan om vervolgens diverse lesprogramma’s te ontwikkelen. Robotwise gebruikt onze financiële injectie om bijna veertig robots aan te schaffen, die in eerste instantie zullen worden ingezet op De Bloeiwijzer en de Bascule. De Bloeiwijzer is een openbare school voor speciaal basisonderwijs waar ieder kind wordt gezien en gehoord en ruimte en vertrouwen krijgt om te groeien. De Bloeiwijzer zet haar expertise in op school en de scholen binnen het samenwerkingsverband. Bij de Bascule worden kinderen, jongeren en gezinnen met psychische problemen worden geholpen. Met de inzet van de robots is het mogelijk om behandelingen ook op afstand uit te voeren, of binnen de instelling zelf met inachtneming van de 1,5 meter samenleving.”

BLIJ MET STEUN RobotWise is bijzonder blij met de steun van KPMG. “Hiermee zijn we nog beter in staat om onze missie te vervullen”, zegt Tamar Neter, CEO en oprichter van RobotWise. Neter: “Kinderen kennis laten maken met de mogelijkheden van robots en ze tegelijkertijd sociale vaardigheden bijbrengen doen we niet alleen op school, maar via ons programma RobotWise@Home ook thuis. Dat is heel belangrijk, want het lijkt erop dat het onderwijs de komende tijd deels thuis en deels op school plaats zal gaan vinden. Samen met KPMG helpen we kinderen in Amstelveen en Amsterdam om zo spelenderwijs te leren.”

De donatie aan RobotWise past volgens Bisalsingh in het programma van maatschappelijke activiteiten van KPMG. Bisalsingh: “In dat programma staat het onderwijs centraal. KPMG vindt dat het investeren in onderwijs de beste manier is om de economie en de samenleving blijvend sterker te maken. Conform de Global Goals van de Verenigde Naties in het algemeen en de doelstelling ‘Quality Education’ in het bijzonder, staat ‘lifelong learning’ centraal in het selecteren van de maatschappelijke projecten die wij ondersteunen. De activiteiten van RobotWise sluiten hier goed bij aan en bereiden de leerlingen voor op een samenleving die steeds sneller digitaliseert."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie