Afbeelding
PR

Sesamstraat Live alsnog in de schouwburg

20 juni 2020 om 14:09 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Vanaf 1 juli mogen er weer honderd mensen in een theaterzaal. In het eerste vakantieweekend opent de schouwburg daarom op zaterdag 4 juli graag nog even haar deuren voor de jubileumvoorstelling Sesamstraat Live (2+). De show wordt maar liefst drie keer opgevoerd zodat zoveel mogelijk kinderen ervan kunnen genieten.

Het theater was voor het laatst open op 12 maart. Er moesten maar liefst zeventig voorstellingen worden geannuleerd waardoor bijna 20.000 liefhebbers hun avondje uit in het water zagen vallen. "We verheugen ons er enorm op dat we nu weer bezoekers mogen ontvangen", zegt Quirine Muntz, Hoofd Marketing van de schouwburg). "Een schouwburg zonder artiesten en publiek is een zielloos gebouw. We zijn op dit moment druk bezig met het in elkaar puzzelen van de programmering voor seizoen '20-'21 waarbij we proberen om zoveel mogelijk voorstellingen terug te laten komen alsook nieuw aanbod een plek te geven. En dat alles natuurlijk binnen de richtlijnen van de 1,5-meter economie."

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen – dat in september van start gaat - zal ook anders gaan dan andere jaren. Zo is er nu al een aantal verplaatste voorstellingen in de verkoop zoals René van Meurs, Huub Stapel, Kasper van der Laan en Nienke Plas. Maar het complete aanbod zal pas na de zomer op de website van de schouwburg staan. De brochure verschijnt later in het najaar. "Sinds 1 juni zijn we weer open voor de film, en voor nu verheugen we ons op al die blije kinderen en hun ouders die zaterdag 4 juli weer even naar het theater kunnen. We hebben er alles aan gedaan om het gebouw veilig en vertrouwd te maken voor bezoekers en medewerkers. Er zijn gescheiden looproutes, aangepaste zaalplattegronden en er zijn zelfs stoplichten die automatisch de toegang tot de toiletten regelen. We openen dus graag weer even onze deuren voor al die bezoekers die het theater ook zo hebben gemist, aldus Quirine Muntz. "Vanaf september hopen we er weer echt volop te zijn." Vooraf online reserveren is verplicht en mogelijk via www.schouwburgamstelveen.nl. De filmprogrammering is te vinden op www.cinemaamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie