Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Wethouder bezoekt woonvoorziening na heftige periode

20 juni 2020 om 08:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Door de maatregelen tegen corona hebben bewoners van woonvoorzieningen lang geen bezoek mogen ontvangen. Nu het weer mag, heeft wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) een bezoek gebracht  aan woonvoorziening Mozaïek, waar (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel wonen. 

"Woonvoorziening Mozaïek heeft een heftige tijd achter de rug en ik vond het heel fijn om weer op bezoek te kunnen en met bewoners en medewerkers te praten,” aldus de wethouder.

“Het is een heftige tijd geweest,” beamen bewoners Rudolf en Gianni. “We mochten een aantal weken ons appartement niet uit en er waren flink wat bewoners en medewerkers ziek. Er zijn ook twee bewoners overleden aan corona, bewoners die al vanaf het begin in de Mozaïek woonden, dat heeft veel indruk gemaakt.” 

HERDENKINGSBIJEENKOMST Deze week hebben de bewoners van Mozaïek een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de overleden bewoners. Er is nog steeds veel behoefte om te praten over wat er allemaal is gebeurd, zowel bij de bewoners als bij de medewerkers.

De bewoners mogen inmiddels weer twee personen per week bezoek ontvangen. En begin juli mogen ze weer op bezoek bij hun familie en vrienden.

Het bezoek van de wethouder betrof een zogenaamd Prokkelbezoek. dat is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. “Tijdens dit bezoek besefte ik me des te meer dat het goed zou zijn als we elkaar wat vaker spreken en elkaars verhalen horen. Dat we uit onze bubbel komen en elkaar ontmoeten,"aldus wethouder Van Ballegooijen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie