Boeken uitzoeken en lenen.
Boeken uitzoeken en lenen. Eline Hensen

Werken en studeren in de bibliotheek kan weer vanaf 29 juni

19 juni 2020 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN De werk- en studieplekken in de bibliotheek zijn vanaf 29 juni weer te gebruiken. Ook start de bibliotheek weer met activiteiten en worden de openingstijden van alle vestigingen verder uitgebreid.

WERK- EN STUDIEPLEK Vanaf 29 juni stelt de bibliotheek weer werkplekken beschikbaar. Bezoekers kunnen gebruik maken van publieke computers en gratis WiFi voor hun eigen laptop of tablet.

Directeur Daphne Janson is blij dat de bibliotheek met deze stappen ook weer andere doelgroepen kan bedienen. “Alles moet je tegenwoordig digitaal regelen. Niet iedereen heeft daarvoor thuis de mogelijkheden of beschikt over de benodigde vaardigheden. We bieden deze mensen gelukkig weer een plek. En we starten de computercursussen voor beginners weer op.” Ze verwacht ook studenten en flexwerkers te gaan zien. “We hebben veel thuis gezeten de afgelopen tijd. Een andere setting om in te werken of studeren is dan een welkome afwisseling.”

Om voldoende afstand tussen bezoekers te waarborgen zijn er minder werkplekken dan normaal. De duur van de tijd dat een werkplek gebruikt kan worden is gelimiteerd. Printen is nog niet mogelijk. Ook een krantje lezen of afspreken in de bibliotheek kan nog niet.

PROGRAMMA VAN START Ook een deel van het programma van de bibliotheek gaat weer van start. Naast de computercursussen is het Taalhuis weer geopend op afspraak en staan er netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden op de planning. Voor kinderen zijn er Maakplaats-workshops en komt er een aantal leuke zomeractiviteiten aan. Kijk op www.debibliotheekamstelland.nl voor de actuele agenda.

OPENINGSTIJDEN VERRUIMD De Bibliotheek Amstelland verruimt vanaf 29 juni de openingstijden van alle vestigingen. Bibliotheek Stadsplein is dan open van maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Bibliotheek Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn zijn vanaf 29 juni open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie