Afbeelding
PR

Gemeente brengt woninginbraken in beeld

18 juni 2020 om 15:33 Overig

AMSTELVEEN Het tegengaan van woninginbraken is een prioriteit van dit college. Gelukkig daalt het aantal inbraken. Die lijn wil het college voortzetten. De gemeente zet hiervoor verschillende middelen in. Naast preventie en subsidies voor hang- en sluitwerk voor woningbeveiliging, is op www.amstelveen.nl allerlei praktische informatie te vinden over veilig wonen. Sinds half juni staat ook op de website waar en hoe er is ingebroken, zodat inwoners weten wat er speelt in hun wijk.

Gemeente en politie werken nauw samen bij de bestrijding van inbraken. Zo ondertekenden de gemeente Amstelveen, de politie en het Openbaar Ministerie eind april een convenant waardoor de politie meer informatie kan delen met de gemeente. Uiteraard conform de privacywetgeving. Deze informatie helpt handhavers om gerichter toezicht te houden en ook bij preventie en nazorg. Inwoners worden alert gemaakt op woninginbraken in hun wijk en kunnen preventieve maatregelen nemen.

Burgemeester Tjapko Poppens: “In onze strijd tegen woninginbraken investeren wij gericht in preventie en de bewustwording van inwoners. Mensen kunnen zelf veel doen om de kans op inbraak te verkleinen. Samen werken we aan een veilige stad.”

SUBSIDIE De gemeente biedt subsidies voor wie maatregelen wil treffen om een woning te beveiligen. Kijk op de website van de gemeente bij subsidieregelingen: www.amstelveen.nl/regelen-aanvragen. Op de website van de gemeente is een kaart te vinden met alle woninginbraken van afgelopen maand met daarbij de manier waarop is ingebroken. Kijk op: www.amstelveen.nl/veilig

Op www.amstelveen.nl/veilig staat ook andere handige informatie over veilig wonen, zoals het herkennen van babbeltrucs, WhatsApp buurtpreventie en brandveiligheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie