Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Eenmalige toeslag voor Amstelveenpashouders

17 juni 2020 om 15:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Inwoners met een Amstelveenpas ontvangen eenmalig een toeslag om extra kosten door de coronacrisis te kunnen opvangen. De hoogte van de toeslag is 50 euro voor een alleenstaande. Een alleenstaande ouder of gezin ontvangt 70 euro.

Amstelveenpashouders met een bijstandsuitkering komen ook in aanmerking voor de regeling zonder dat dat invloed heeft op hun uitkering. Sinds de coronacrisis is een aantal kosten toegenomen zoals levensonderhoud omdat inwoners meer thuis zijn en meer water en energie gebruiken. Ook zijn er door hygiënemaatregelen extra kosten voor desinfecteermiddelen en mondkapjes. Kleding is duurder omdat de kledingbank tot 1 september gesloten blijft. Daardoor is het niet mogelijk om tegen sterk gereduceerd tarief kleding te kopen.

De Participatieraad Sociaal Domein Amstelveen (PSD) onderschrijft het probleem van extra kosten en heeft hier advies over gegeven. Wethouder Marijn van Ballegooijen: “Mensen met een minimuminkomen zijn ook getroffen door de coronacrisis. Deze tegemoetkoming doet recht aan het feit dat ook zij hierdoor geconfronteerd zijn met extra kosten in hun huishouden.”

In totaal komen 1.400 hoofdpashouders van de Amstelveenpas in aanmerking waarmee bijna 3.000 mensen geholpen zijn. Financiering vindt plaats vanuit het door de gemeenteraad ingestelde noodfonds. De Amstelveenpashouders krijgen een informatiebrief over de eenmalige toeslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie