Griffioen in Uilenstede
Griffioen in Uilenstede René de Leeuw

Cultuurcentrum Griffioen gaat weer open

16 juni 2020 om 09:33 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Cultuurcentrum Griffioen in Uilensteee opent vrijdag 19 juni opent voor de eerste keer in 13 weken zijn  deuren voor publiek. Sinds de bekendmaking dat theaters weer open mogen voor een klein publiek heeft Griffioen alles in werking gesteld om weer bezoekers te kunnen ontvangen. De Griffioenzaal is omgebouwd en dertig bezoekers kunnen daar onder het genot van een drankje een avond uit kunnen beleven. De intieme setting belooft een andere theaterbeleving dan bezoekers gewend zijn van voorheen.


Met een welkom van een portier, aangepaste schoonmaak, duidelijke looppaden, en  een klein team van enthousiaste medewerkers garandeert het cultuurcentrum een veilig en aangenaam theaterbezoek. “Juist nu willen we onze bezoekers ontzorgen”, aldus Eme van der Schaaf, directeur Griffioen. “Het is een moeilijke tijd voor het theater, maar zeker ook voor ons publiek. Een hoop mensen hebben te maken gehad met angsten, zorgen en natuurlijk ook verveling. Nu we weer geopend zijn voor voorstellingen kunnen we mensen helpen hun zorgen eventjes te vergeten.”


Niet alleen opent Griffioen haar deuren, ook start het theater  voor het eerst met het uitzenden van live-streams. Eerder werd er al geëxperimenteerd met live-streams vanuit het Rietveld Theater in Delft, een samenwerkingsinitiatief van verschillende theaters in Nederland onder de noemer Thuistheater. Nu gaat Griffioen ook zelf voorstellingen streamen. “Door livestream-kaartjes aan te bieden kunnen we ook het publiek bereiken dat nu niet naar de Griffioen kan komen. Bijvoorbeeld vanwege kwetsbare gezondheid of omdat er geen vervoer beschikbaar is. Met onze stream-voorstellingen brengen we het theater nu naar deze theaterliefhebbers toe.” Een huishouden betaalt de prijs van slechts één gewoon kaartje en voor een individu is het kaartje goedkoper dan voorheen.

FILMHUIS GESLOTEN Het filmhuis op Uilenstede blijft voorlopig gesloten. Met de beperkte zaalcapaciteit is het niet rendabel om weer filmvoorstellingen te programmeren. Cursisten ZIJN binnenkort wel weer welkom. Met aanvullende maatregelen en een eigen cursusgebouw kunnen de laatste cursussen van het seizoen toch nog worden afgerond.

“De nieuwe werkwijze zal voor iedereen even wennen zijn, maar we kijken er enorm naar uit om iedereen weer terug te zien. We hebben ons publiek echt gemist. Het is te lang te stil geweest in Griffioen,” aldus directeur Eme van der Schaaf 

Op vrijdag 19 juni presenteert de Griffioen de voorstelling 'Lucht' van Elke Vierveijzer. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping, over eindeloos doorgaan en stilvallen. Rauw, eerlijk en kwetsbaar. \

Voor meer informatie en kaarten voor het theater of de livestream: http://griffioen.vu.nl/voorstellingen/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie