Afbeelding
Pixabay

Buitenspeelbus staat vier weken op verschillende plaatsen in Amstelveen

14 juni 2020 om 12:19 Overig

AMSTELVEEN Elk Amstelveens kind dat op de basisschool zit en graag buiten speelt, zowel zelfstandig als samen met andere kinderen, kan deze zomer terecht bij de Buitenspeelbus van AmstelveenSport. Van 6 juli tot en met 13 augustus staat de bus elke week op een andere plek in de gemeente.

AmstelveenSport organiseert dit jaar voor de zevende keer de Buitenspeelbus in samenwerking met de wijkplatforms Westwijk, Keizer Karelpark, Bovenkerk en Waardhuizen/ Middenhoven (StichtingWaMi) en Participe-Amstelland. De Buitenspeelbus teams rijden in de schoolvakantie met de bussen door Amstelveen en blijven een week lang op één plek staan. Elke bus heeft verschillende sport- en spelmaterialen bij zich waar kinderen op een veilige en verantwoorde manier mee kunnen spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: straathockey, voetbal, volleybal, tennis, skaten, frisbee, space scooters, steps en waveboards. In sommige wijken zijn er extra activiteiten, zoals clinics van MBCA (basketbal), KVA(korfbal) en ARC (rugby), Kickboksen (Chung Do Kwan) en Turnen (United). Op deze manier introduceren deze verenigingen hun sport en maken de kinderen hiervoor enthousiast.

De Buitenspeelbus-teams staan vier weken lang op wisselende plaatsen, ’s middags en ’s avonds, van maandag tot en met donderdag van 14.30 tot 17.30 uur en 19.00 tot 21.00 uur.

Van 6 tot en met 9 juli is de Buitenspeelbus te vinden in Westwijk (Augusta de Witlaan), in Bovenkerk (Urbanuspark) en aan de Groenelaan (speelveld en badje Alpen Rondweg)

Van 13 tot en met 16 juli is het team in Waardhuizen/ Middenhoven (op speelveld Praam), Bankras/Kostverloren (Kindercampus King) en Elsrijk (speelveld en badje Lucas van Leydenweg).

Van 3 tot en met 6 augustus komt de bus naar Groenelaan (speelveld en badje Alpen Rondweg), Bankras/Kostverloren (speelveld tegenover Alleman) en Keizer Karelpark (badje Dr. Plesmansingel).

En in de laatste week doet de Buitenspeelbus van 10 tot en met 13 augustus opnieuw Westwijk aan (speelveld Middachten), evenals de Groenelaan (speelveld en badje Alpen Rondweg) en Nes aan de Amstel (Basisschool De Zwaluw).

De Buitenspeelbus komt altijd, behalve bij hevige regen. Houd daarvoor de facebookpagina in de gaten. Toegang is gratis maar wel op eigen risico. Voor meer informatie: Facebook.com/debuitenspeelbus of bewegen.amstelveensport.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie