Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Extra investering nodig voor toekomstbestendig Zorgvlied

11 juni 2020 om 13:00 Overig

AMSTELVEEN De monumentale Amstelveense begraafplaats Zorgvlied bestaat op 1 november 150 jaar. Het is een iconische plek binnen Amstelveen en misschien wel één van de bekendste begraafplaatsen met eigen crematorium in Nederland. Het college van B en W wil daarom de komende jaren extra investeren om Zorgvlied de allure van weleer te laten behouden én een gezonde toekomst te geven. De gemeenteraad beslist hier in juli over.

Wethouder Marijn Ballegooijen: “Zorgvlied is een prachtige plek. Daar begraven of gecremeerd worden, zorgt voor een bijzondere ceremonie en herdenkplek. Wij hechten zeer veel waarde aan de historie en sfeer, die moet zeker behouden blijven. En we kijken naar de toekomst, ook op Zorgvlied zijn moderne faciliteiten nodig om uitvaarten goed te kunnen blijven verzorgen. Om het hoge niveau van de afgelopen 150 jaar vast te houden is de komende jaren een extra investering van 774.000 euro nodig.”

Door achterblijvende inkomsten uit grafrechten en hoge energiekosten draait Zorgvlied op dit moment verlies. Na een reorganisatie is een plan gemaakt voor de toekomst. De extra investering is hier onderdeel van. Daarnaast vergroot Zorgvlied de crematiecapaciteit: er komen meer crematies op jaarbasis, door de faciliteiten meer efficiënt te benutten. Ook een verhoging van tarieven hoort bij de plannen, Zorgvlied komt hierdoor in prijsniveau gelijk te staan met andere monumentale begraafplaatsen in Nederland.

Begraafplaats Zorgvlied is opgedeeld in een groot aantal sfeerwijken waardoor er voor ieder een passende laatste rustplaats is. Cremeren op Zorgvlied is ook mogelijk, net als asverstrooiing en bijzetting van as in een (eigen) herdenkmonument. In de verschillende gebouwen op het terrein kunnen afscheidsceremonies gehouden worden. Ook worden rondleidingen door het park gegeven en kunnen mensen zelf over het terrein wandelen om alle rijksmonumenten te bekijken. Meer informatie https://zorgvlied.amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie