De terrassen bij horecazaken met terrasvergunning zijn sinds 1 juni weer open.
De terrassen bij horecazaken met terrasvergunning zijn sinds 1 juni weer open. Naomi Heidinga

Terras ook mogelijk bij horeca zonder terrasvergunning

10 juni 2020 om 11:42 Zakelijk

AMSTELVEEN De gemeente gaat ook aan horecabedrijven zonder terrasvergunning de mogelijkheid bieden om via een versnelde procedure alsnog tijdelijk een terras te realiseren. Ook deze zaken krijgen, daar waar dat kan, hiermee de mogelijk om ondanks alle maatregelen vanwege het coronavirus toch wat extra omzet te halen. Hierbij is volgens de gemeente in alle gevallen maatwerk nodig. De gemeente beoordeelt een aanvraag op zes punten: veiligheid, verkeersveiligheid, overlast, bereikbaarheid, toegevoegde waarde en kwaliteit.  

Sinds 1 juni mogen ondernemers die in het bezit zijn van een terrasvergunning op basis van ingevoerd gedoogbeleid hun terras uitbreiden. Die mogelijkheid gold niet voor horecabedrijven zonder terrasvergunning. Zij krijgen nu echter de mogelijkheid om via een versnelde procedure een terras te openen. Het is net als bij de verruiming van de terrassen met een terrasvergunning een gedoogconstructie.

“De horeca heeft het zwaar. Als je een kleine zaak hebt en dan ook nog eens geen terras, dan wordt het heel lastig om uit de kosten te komen met zo weinig plekken binnen. Daar waar het kan, proberen we deze groep ondernemers nu ook te helpen.” aldus wethouder Floor Gordon (Economische Zaken).

De horeca heeft maanden haar deuren gesloten moeten houden vanwege het coronavirus. Met de afstandsregels is er een beperking op het aantal gasten dat horeca binnen kan ontvangen. De gemeente gedoogt een ruimere opzet van de terrassen. Door ook onder voorwaarden bij horeca zonder terrasvergunning een tijdelijk terras te gedogen hoopt Amstelveen de horeca-sector zo goed mogelijk tegemoet te komen.


Horecaondernemers die een aanvraag willen doen kunnen contact opnemen met de Balie bouwen via www.amstelveen/baliebouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie