Afbeelding
Politie.nl

Politie zoekt getuigen van brandstichting op de Sportlaan

9 juni 2020 om 21:04 Brand

AMSTELVEEN In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni brandde rond middernacht een gestolen bus volledig uit op een parkeerplaats aan de Sportlaan in Amstelveen. De recherche gaat uit van het scenario dat het voertuig, een witte Mercedes Sprinter, bewust is aangestoken. De bus stond namelijk vol met vaten met chemisch drugsafval.

Het dumpen van drugsafval is extreem schadelijk voor mens en milieu. Gelukkig waren de hulpverleners snel ter plaatste en is er niemand gewond geraakt bij de brand. De exacte inhoud van de vaten wordt nog onderzocht, maar het moge duidelijk zijn dat de combinatie van een grote hoeveelheid chemisch drugsafval en vuur levensgevaarlijk is. Het rechercheteam wil dan ook graag weten wie hiervoor verantwoordelijk is en roept hierbij de hulp in van het publiek.


OPROEP GETUIGEN Wie die nacht rond 24.00 uur in de omgeving van de Sportlaan iets opvallends heeft gezien of gehoord of misschien zelfs heeft gezien wanneer de bus op de parkeerplaats is neergezet en/of in de brand is gestoken, kan contact opnemen met de politie. Dat geldt ook voor de mensen die de politie diezelfde nacht reeds als getuige heeft gesproken. De politie wil graag opnieuw met hen in contact komen. Dat kan via het tipformulier op politie.nl of telefonisch via 0900-8844. Anoniem kan melding worden gedaan via 0800-7000. Mogelijk zijn er mensen die deze bus afgelopen periode ergens hebben zien rijden of zien staan. Ook eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s in de buurt, zijn welkom. Deze beelden kunnen worden geüpload via het tipformulier op politie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie